Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan: Marmaris’teki orman yangını büyük oranda kontrol altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla Marmaris’te 4 bin hektarlık alanda etkili olan orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. Erdoğan, orman yangınlarında idam cezasının tartışılması gerektiğini de belirterek ”Bu iş önemli, sadece orman değil hayvanlar da yanıyor” dedi.

Published

on

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran’da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alındı.

İyi haberi, yangın bölgesine giden ve Değirmenyanı Yangın Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu.

”15 UÇAK, 46 HELİKOPTER GÖREV ALDI”

Erdoğan, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, ufak bir bölgede devam ettiğini söyledi.

Yangına ilk müdahalenin saat 20.10’da 3 helikopter ve 2 uçakla yapıldığını anlatan Erdoğan, ”Yangın afetine 95 araç, 576 personelle müdahale ettik. Yapılan ilk müdahale ile yangının çok daha büyük boyutlara ulaşması engellendi. 15’i uçak, 46’sı helikopter olmak üzere 61 hava aracı ile arkadaşlarımız bu yangında görev aldı” dedi.

CAN KAYBI YOK

Erdoğan, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını 47 hastaya müdahale edildiğini bunlardan 19’unun taburcu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, yangın nedeniyle tahliye edilen hanelere 288 bin lira nakdi yardım yapıldığını da belirtti.

”4 BİN HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ”

Yangının 4 bin hektarlık alanda etkili olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bu 4 bin hektarın kontrol altına alınmasıyla soğutma ile bunları küçültüp ekime, ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

“İDAM CEZASI TARTIŞILMALI”

Erdoğan, orman yakanlar için cezaların artırılması önerisiyle ilgili de ”Diyorum ki ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam olmalı. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız. Bu iş önemli, sadece orman değil hayvanlar da yanıyor” ifadesini kullandı.