Connect with us

EKONOMİ

Ukrayna tahılının sevkiyatı İstanbul’da masaya yatırılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin askeri heyetler arasındaki görüşmelerin yarın İstanbul’da yapacağını açıkladı.

Published

on

Akar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gıda krizinin” çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti.

Çalışmalar dahilinde kendisinin de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüşmeler gerçekleştirdiğini anımsatan Akar, bunun ardından kamuoyunda “kırmızı hat” nitelendirilen Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasında doğrudan temasın hayata geçirildiğini hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın  sevkine ilişkin askeri heyetler arasındaki görüşmelerin yarın İstanbul’da yapacağını açıkladı.

Gıda krizinin çözümüne yönelik Milli Savunma Bakanlığı heyetinin Moskova’ya giderek Rus askeri heyeti ile görüştüğünü daha sonra Ukrayna askeri heyetinin Milli Savunma Bakanlığına geldiğini anımsatan Akar, “Tüm bu görüşmelerin ardından yarın İstanbul’da Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası piyasalara deniz yoluyla emniyetle sevkine yönelik Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ve Birleşmiş Milletler heyeti görüşmeler icra edecek” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAREKETE GEÇME ZAMANI GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmüştü.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’in Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.