Connect with us

EKONOMİ

Erdoğan: Muhalefet halâ adayını açıklayamadı

Kayseri’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlar verdi. Küresel ekonomik krizden Türkiye’nin de etkilendiğini söyleyen Erdoğan, “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi. Erdoğan, dün İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru anlaşması için ise “Gıda krizinin aşılmasına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temel atma törenine katıldı. Erdoğan, “Onlar hala adaylarını açıklamadı. Cumhur İttifakı’nın adayı da belli, seçim tarihi de belli” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Kayseri’ye gelirken eli boş gelmek olmaz. Açılışını yapacağımız eserlerin güncel yatırım tutarı 30 milyar liraya yatırım. Temelini atacağımız projelerin 24 milyar lirayı buluyor. Bugün Kayseri’ye 54 milyar lira müjdeyle geldik. Kayseri’nin sanayisi, ticareti, Erciyes’i gibi değerlerini mutfağıyla da taçlandırarak kendisine yeni kazanç kapıları açacağından şüphe duymuyorum. Kayseri bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Şehrin gelişimine yapacağı katkıları gördüğümüz için Erciyes Dağı’nın tapusunu şehrimizin yönetimine devretmiştir. Bu şehre yapılan her projenin bizzat takipçisi olduk. Neticelenmesini sağladım. Kayseri’ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur.

Birileri bugün yapacağımız açılışlara ve temel atmalara inanmayıp yalanla, iftira ile işi sulandırmaya çalışacaktır. 2003 yılında Kayseri’ye yaptığımız ziyarette 130 fabrikanın birden temelini atmıştık. Bundan 19 yıl önce attığımız o temellere birileri yine bıyık altından gülmüş, bu kadar sayıda fabrikanın yapılmayacağını iddia etmişti. Fabrikaların tamamı hizmette. Şimdi de 1200 fabrikalık OSB’nin müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah rabbim ömür verirse bu fabrikaların tamamının harıl harıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz.

TOPLAM YATIRIM TUTARI 3 MİLYAR 788 MİLYON TL

Üniversitelerin tamamlanan yatırımlarını hizmete açıyoruz. Gençlik merkezi, yurt yenilemesi, futbol sahası yenilemesi işlemleri tamamlandı. Büryan, Develi, Sarız, Yahyalı ilçe hastaneleriyle birlikte çok sayıda aile sağlığı merkezi hizmete girdi. Bugün karşımda bu muhteşem katılımı görünce gerçekten sizlerle ne kadar övünsem azdır, rabbime hamdediyorum. Bana sizler gibi millete hizmet etme şerefini lütfettiği için hamdolsun. Toplam yatırım tutarı 3 milyar 788 milyon lirayı geçen bu tutarı Kayserimize hayırlı olmasını diliyor ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Yerel yönetimlerden özellikle doğmuş bir siyasi olarak belediyelerimizi her anlamda destekliyoruz. Emeği geçen başkanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum. Bugün çeşitli organize sanayi bölgelerinde tamamlanan özel yatırımlarında resmi açılışlarını yapıyoruz. Bu tesislerin işlemesini sağlayan tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm yatırımların şehrimize Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar bitirip hizmete kattıklarımız. Kayseri’nin konforlu demiryolu seyahatinden faydalanmasını istedik.

“BÜYÜK TÜRKİYE İNŞASINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Yerköy Kayseri hattı 147 km uzunluğa sahiptir. Bunları ana muhalefetin başındaki Bay Kemal yavru muhalefet yapabiilr mi? Onlar ancak sökülen musluğu yapabilir. Gürültü kirliliğini azaltmasıyla bu hattın ekonomiye katkısı 10.5 milyar lirayı bulacaktır. Açılışını yaptığımız yatırımlar arasındaki alışveriş merkezimizle Cam Elyaf fabrikamıza yeniden hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz. Bizim siyasetimizi eser ve hizmet siyasetidir. Bu konuda bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız. Biz oyunlara gelmeyecek büyük Türkiye inşasından vazgeçmeyeceğiz. 85 milyonun huzuruna alnı ak çıkabilmek için daha çok çalışacağız. Karşımızdaki onca kifayetsiz muhterise rağmen yapacağız. 40 yıla aşkın çalışmamızın en çok gurur duyduğumuz anlar bu vakitlerdir. Bizim ülkemiz için hayallerimiz var. Unutmayın, hayalleri olmayanların hedefleri de olmaz. 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri dudak bükmüştü. Ülkemizi, altyapımızı yenileyerek siyasi diplomatik gücünü dünyaya kabul ettirerek, hedeflerimize adım adım yürüdük.

6’LI MASAYA ADAY TEPKİSİ

Biz bugüne kadar attığımız her adımda ülkemize güvendik. Bunların ülkelerine güvenleri yok ki. Boğaz’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü biz inşa ettik. İstanbulumuz’a Marmaray’ı yaptık mı? Avrasya Tüneli’ni denizin altından biz yaptık mı? İstanbul-İzmir 6.5 saatti, 3 saate düşürdük, Bay Kemal sen oranın milletvekilisin biz yaptık mı? 26 havaalanından aldık, 58 havalimanı var. Biz yaptık mı?
28 bin km karayoluna ulaştırdık. Durmak yok. Şimdi diğer adımları atmaya devam ediyoruz. Kendilerine güvenselerdi Cumhurbaşkanı adaylarını ilam ederlerdi. Hala açıklayamadılar. Hala Cumhur İttifakı adayını açıklasın diyorlar. ‘Seçim tarihi belli olsun’ diyorlar. Cumhur İttifakı’nın adayı da seçim tarihi de belli.

“SİYASETTE ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞLE YOL YÜRÜNMEZ”

Bu tavırlarıyla kendilerine güvenleri olmadığını söylüyorlar. Ülkeyi yönetme sorumluluğunun altına girecek yürekleri bulunmadığını söylüyorlar. Yönelecek hedefleri olmadığını söylüyorlar. Kaçak güreşerek yerimiz dar türküsünü söylüyorlar. Sosyal medyada nasıl efelendikleri büyükelçilerden aldıkları güvenle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. İşin aslı budur. İşin aslı bunların ülkeyi yönetmek için hazırlıkları olmadıklarıdır. Eğitimden sağlığa, savaşından salgınına bunca yükün altına girerler mi acaba. Girmezler. Dünde öyleydi bugünde böyle yarında böyle olacaklar. Kendi adımıza değil ülke adına üzülüyoruz. Demokrasi de iktidar kadar muhalefetin kalitesi de önemli. Siyasette armut piş ağzıma düşle yol yürünmez. Gönüller kazanacaksınız. Ben şimdi buradan ana kademeye sesleniyorum. Kadın kollarına gençlere sesleniyorum. 10 ay kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız. Yetki alırsanız da hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan programları hayata geçireceğiz. Bunlar hayalimiz yok bize oy verin diyenlerse haddini bildireceğiz. Türk milleti bu tezgaha gelir mi. Küresel krizin ülkemize etkisinden aldıkları cesaretle daldıkları pembe rüyadan beraberce uyandırmaya hazır mıyız.