Connect with us

GÜNDEM

Gülşen tutuklandı

İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Published

on

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Gülşen’in sahnede İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. Madde kapsamında resen Soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

MEB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı da şarkıcı Gülşen’in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

GÜLŞEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, EŞİ SESSİZ KALDI

Savcılıkça dün yapılan açıklamada, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi. Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Gülşen’in müzik yapımcısı eşi Ozan Çolakoğlu ise emniyetten çıkarken herhangi bir açıklama yapmadı. Çolakoğlu, aracına binerek adliyeye gitmek üzere emniyetten ayrıldı.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Konserde sözlerine soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen’den ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gülşen, “Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savu-nurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım…” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Savcılığın talimatı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Gülşen, söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Gülşen, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Polis tarafından adliyeye getirilen Gülşen, otoparktan adliyeye giriş yaptı. Cumhuriyet savcısına ifade veren Gülşen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.