Connect with us

SPOR

Arda Turan futbolu bıraktı

Arda Turan profesyonel futbol kariyerini noktaladığını açıkladı. 35 yaşında sahalara veda eden Turan, söz konusu kararını duygusal bir videoyla duyurdu. Yayınlanan videonun Galatasaray ve Fatih Terim bölümleri dikkat çekti.

Published

on

Türk futbolunun en kariyerleri futbolcularından birisi olan Arda Turan, yayınladığı duygusal veda videosuyla profesyonel Futbol kariyerini noktaladığını açıkladı.

“Artık kramponları asma vakti geldi” diyerek yeşil sahalara veda eden 35 yaşındaki Turan, “Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek…” sözleriyle kariyerine teknik direktör olarak devam edebileceğinin sinyalini verdi.

ARDA TURAN’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE

“Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek…”

VEDASINDA GALATASARAY SÖZLERİ

“Galatasaray’daki her anım benim için çok kıymetli. Galatasaray’a hep sevgiyle baktım. Ne olursa olsun. İşte ben, Arda… Sevgiyle yaşayan, bazen fevri, kazanmak için her şeyi veren, asla bel altı vurmayan, hile yapmayan Arda…”

“FATİH TERİM SİZİNLEYKEN HAYAT GÜZELDİR”

“Fatih Terim’le Florya’da bir bayram sabahı tanıştım. Bana doğru yaklaştığında, kalbim yerinden çıkacak gibi hissettim. Küçük bir çocuktum. 13-14 yaşındaydım, adımı çok kez duymuştum ama ilk kez kulaklarıma inanamıyordum. Adımı biliyor olması, beni çok mutlu etmişti. Fatih Terim sizinleyken, hayat güzeldir.”

“EVİMİN DE RUHUMUN DA KAPILARINI AÇTIM”

“Atletico, 8 ay boyunca süren sakatlığıma rağmen beni transfer etmişti. Madrid’de yaşadığım yıllarda öğüt veren çoktu. Star gibi yaşamam gerektiğini söyleyen çok oldu. Evimin de ruhumun da kapılarını açtım. Camp Nou’da şampiyon olduk. Kulüp düzeyinde her maça çıktım. İki büyük final kaybettim. Biri Şampiyonlar Ligi, biri orta okul sınıflar turnuvası… İkisini de kaybettim, ikisini de kaybedince çok üzüldüm. Barcelona’ya transfer olma fikrini kafama sokan, daha sonra takım arkadaşı olacağım kişilerdi. Iniesta, Pique, Messi… Değer görmek, beni özel hissettirmişti. Çok iyi zamanlarım oldu.”