Connect with us

GÜNDEM

İmamoğlu Millet İttifakı’nı Saraçhane’de topladı

Millet İttifakı, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapse mahkûm edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’de İstanbullularla buluştu. İmamoğlu kürsü konuşmasında, “Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada” yorumunda bulundu.

Published

on

Saraçhane’deki ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitingine binlerce kişi katıldı. Mitingde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Altılı Masa liderleri konuşma yapacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve doktor randevusu nedeniyle mitinge katılamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu temsilen Genel Başkanvekili Sabri Tekir alana giriş yaptı.

Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen Millet İttifakı’nın belediye başkanları da Saraçhane’de halkı selamladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayını paylaştığı tweetinde “Millet İttifakı olarak 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz! Bizim mücadelemiz adalet mücadelesidir” dedi.

Babacan: Olanları kabul etmiyorum

Kılıçdaroğlu’ndan sonra kürsüne DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı.
Babacan, şunları söyledi:

“Hepimiz çok öfkeliyiz. Olanları kabul etmiyorum. Bu hukuksuzluğu reddediyorum. İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Daha birkaç ay evvel Canan Hanıma yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Seçimi kaybettiği belediyelere atadığı kayyımlarla rövanş almasını reddediyorum. Onun için buradayım.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Hiçbir güç İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saraçhane’de Ekrem İmamoğlu’nun ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

“Milletin iradesine darbe vurulmuştur. Bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur, biz milli iradeyi yeniden inşa edeceğiz” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Bizler Altılı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve mutlaka getireceğiz.Adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Bizler Altılı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve mutlaka getireceğiz. Bugün Türkiye’de kimse kendini güvende hissetmiyor. Bir genç tweet attığı zaman kapısı çalınıyor ve gözaltına alınıyor, biz daha bu manzaralar yaşanmayacak.Bugün Türkiye’de kimse kendini güvende hissetmiyor. Bir genç tweet attığı zaman kapısı çalınıyor ve gözaltına alınıyor, biz daha bu manzaralar yaşanmayacak.

Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklandı, İstanbul il başkanımıza siyaset yasağı getirildi. Bu zulmün tablosudur.Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklandı, İstanbul il başkanımıza siyaset yasağı getirildi. Bu zulmün tablosudur. İmamoğlu hakkında verilen karar asla kabul edilemez. Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir milimlik dahi geri adım attırmayacaktır, biz kararlılıkla Başkan’ın arkasında duracağız. Bizim rant yiyicilere hizmet etmek gibi bir durumumuz yok.İmamoğlu hakkında verilen karar asla kabul edilemez. Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir milimlik dahi geri adım attırmayacaktır, biz kararlılıkla Başkan’ın arkasında duracağız.

Bizim rant yiyicilere hizmet etmek gibi bir durumumuz yok.

Hiçbir güç İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Milli iradeye darbe yapanları göndereceğiz, Altılı Masa kararlı, bu ülkeye huzuru getireceğiz. Bu 100 metro koşusu değil, maratondur. Maratonun sonuna geldik. İktidar olacağız. ”

İmamoğlu: Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan ilk isim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu, “Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle derdi ne biliyor musunuz? Bunlar hasta hem de çok hasta. Sizlere söyleyeyim. Bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar. Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok. Ama başka türlü bir karar çıkarsa, bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yapsınlar, nafile” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Burası sizin eviniz. Siz ne derseniz o olur. Önce sizlere soru sormak istiyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin, milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyorlar? 31 Mart’ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. 4 oy pusulasından 3’ü geçerli, büyükşehir belediyesi için olan geçersizdir dediler. Sizin helal oyunuzu iptal ettiler, seçimi yenilediler. Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine; bizden bir gün önce, kamu bankalarına bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3,5 yıldır bu millete ait bankalardan bir kurul vermiyorlar. Sizin seçtiğiniz yönetim çok daha uygun koşullarda, bizler, dışarıdan fonlar bulup getiriyoruz. Uydurma bahanelerle aylar, yıllar geçiyor. Bir imza atıp onay vermiyorlar. Sizinle alıp veremedikleri ne var bunların?

Mesela, eskiden bu şehirde taksilerle ilgili kararları büyükşehir belediyesi alırdı. Artık taksi konusundaki kararlar İstanbul’dan değil Ankara’dan alınacak diyorlar. Eskiden Gezi Parkı’nın mülkiyeti büyükşehir belediyesine aitti, Gezi artık bir vakfa ait olacak, biz yöneteceğiz dediler. Daha onlarca örneği sayabilirim ama vaktinizi almayacağım. Siz, bir kere değil, iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz!

Allah’ım sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirerek karar çıkarttılar. Allah aşkına, ey vatandaşlarım; bu ülkeyi yönetenlerin sizinle alıp veremedikleri ne var.

Onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle derdi ne biliyor musunuz? Bunlar hasta hem de çok hasta! Sizlere söyleyeyim. Bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar! Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok. Ama başka türlü bir karar çıkarsa, bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yapsınlar, nafile.