Connect with us

GÜNDEM

Bu devletin içinde neler dönüyor? Sen bostan korkuluğu musun Sayın Erdoğan?

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi.

Published

on

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. “Senin yönettiğini iddia ettiğin ama belli ki yönetemediğin bu devletin içinde neler dönüyor? Söyler misin bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Bu nasıl bir yönetim boşluğudur? Bu nasıl bir lakaytlıktır?” diye soran Akşener, “Madem öyle mesuliyet senin Sayın Erdoğan! Dicle’nin kenarında değil, başkentin göbeğinde aşağılık bir suikastle bir vatan evladına kıydılar! Ve şimdi de devletin gücünü kullanarak gerçek failleri örtbas etmeye çalışıyorlar! Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor! Her zaman olduğu gibi yargı yine bir sopa olarak kullanılıyor! Sen bostan korkuluğu musun Sayın Erdoğan? Kendine gel! Bu nasıl bir yargı sürecidir? Bu nasıl bir hukuk devletidir?” diye sitem etti.

“öyle bir cinayete kurban giden Allah muhafaza oğlunu, damadını düşün ve torunlarının o tabutların arkasında ağlayamadan gözleri kupkuru ‘baba’ diye bağrışını hisset. Hisset sayın Erdoğan! Bengisu’ya, Banu Çiçek’e Ayşe Ateş’e borcun var sayın Erdoğan!” diyen Akşener, “Ben başkasını bilmem Sayın Erdoğan, 2018’de yapılan seçimler sonrasında bu ülkenin tek hakimi sensin Sayın Erdoğan, kanun da hukuk da adalet de sensin. Onun için diyorum ki sen bostan korkuluğu musun? Görevini yerine getir Erdoğan!” diye seslendi.

İSVEÇ’E TEPKİ

İsveç’teki Kur’an-ı Kerim provokasyonuna tepki gösteren Akşener, “Kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim’i yakmaya çalışarak, değerlerimize saldıran, bu vandallık, bu barbarlık, bu düşmanlık; dünyanın hiçbir yerinde, fikir hürriyeti olarak, pazarlanamaz. Bu; düpedüz bir nefret suçudur!” dedi.

İsveç’te İYİ Parti gönüllülerinden bir grubu harekete geçirdiklerini ifade eden Akşener, “Stokholm’deki bir yerel mahkemede, failler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.

SEÇİM TARİHİ TARTIŞMASI

Siyasette seçim tarihi tartışması da devam ediyor.

Seçim için en uygun tarihin 14 Mayıs 2023 Pazar günü olduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına yönelik Akşener de  “Yine erken seçim yaşacağız.” dedi.

“Her ne kadar kendisi; gülünç bir biçimde, lafı çevirmeye çalışsa da; bu, bariz şekilde, bir erken seçimdir!” ifadelerini kullanan Akşener, “Neden şimdi, seçimlere, bu kadar az bir süre kala, erken seçim kararı aldılar, biliyor musunuz?” diye sordu.

“Çünkü, gençlerden korkuyorlar! Çünkü gençlerin, oy kullanmasından korkuyorlar! Çünkü gençlerin, onları sandığa gömeceklerini, çok iyi biliyorlar!” diye konuşan Akşener, “Sınavların olduğu bir döneminde, seçim yapmak demek; gençlere, “oy kullanmayın” demektir!” dedi.