Connect with us

GÜNDEM

“Kürt açılımı”nın en önemli aktörü idi şimdi heykeli çürümeye terkedildi

“Kürt açılımı” sürecinde siyasetin en nemli aktrlerinden biri olan Şivan Perwer’in Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dikilen heykeli, 2017 yılında saldırıya uğradı. O günlerde tamir amacıyla kaldırılan heykel çürümeye terkedildi.

Published

on

Gazete Duvar‘ın haberine göre, Şivan Perwer’in 2017’de saldırı sonucu kırılan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki heykeli aradan geçen altı yıla rağmen yerine konmadı.

Heykel, 2009’da Şivan Perwer’in memleketi Urfa Siverek’te belediye tarafından yaptırıldı ve Adnan Menderes Bulvarı üzerine dikildi. Mayıs 2017’de heykel kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Bağlaması, elleri kırılıp yüz kısmına zarar verilen heykel belediye ekiplerince yerinden sökülerek kaldırıldı. Dönemin Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, “Heykeli kaldırdık tadilatını yaparak yeniden yerine taşıyacağız” demişti. Fakat tamir edilen heykel ilçedeki pek çok atıl eşyanın bulunduğu bir fidanlıkta ortaya çıktı.

Şivan Perwer heykeli, kullanılmayan eşyaların atıldığı bir alanda bulundu.

“ÖNERGE VERDİK AMA HERHANGİ BİR DÖNÜŞ GERÇEKLEŞMEDİ”

Siverek Belediyesi HDP’li Meclis Üyesi Aysun Avcıkıran, heykelin neden yerine geri konmadığına ilişkin daha önce önerge verdiklerini belirterek, “Herhangi bir dönüş bize gerçekleşmedi. Belediyenin fidanlığı var, kırılan eşyaları koydukları bir yer, oraya bırakıldığını biliyorum. Buraya bırakıldıktan sonra tekrar yerine konulmadı. Yıllar geçmesine rağmen hâlâ bırakıldığı yerde duruyor” dedi.

Siverek HDP İlçe Yöneticisi Mustafa Geyik, “Mecliste çoğunluk AK Parti’de olduğundan dolayı bizim önergelerimizi dikkate almıyorlar. Şu anda da fidanlık denilen yerde atıl durumda duruyor” diye konuştu.

“TAKİBİ OLMADI, UNUTULDU GİTTİ”

Konuya ilişkin Siverek Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde bir yetkili ise konunun şu anki belediye yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını belirterek, “Bize ulaşan heykel, Şivan Perwer’e benzemiyordu ama halk onu sevdiği için benzemediği halde kalmasını istiyordu. Adıyamanlı bir heykeltıraş arkadaş yapmıştı. Koydular oraya, Resul Bey (Eski Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz) geldi kaldırdı. Resul Bey kaldırdığında vatandaşa, ‘Daha orijinal ve profesyonel heykeltıraş ile yaptıracağım’ dedi. Sonrasında da zaten takibi olmadı, unutuldu gitti” ifadelerini kullandı.