Connect with us

GÜNDEM

Gözaltına alınan Prof. Ahmet Ercan serbest bırakıldı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Prof. Dr. Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği belirtildi.

Published

on

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik, sosyal medyadan yaptığı ‘İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş’ şeklindeki paylaşımı dolayısıyla, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla Elazığ’da gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya’ya getirildi. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Ercan, savcılık sorgusunun ardından ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘DOĞRU OLMADIĞINI ÖĞRENDİM’

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği öğrenildi.