Connect with us

DÜNYA

Hizbullah’tan Bakü’ye terör tehdidi!

Azerbaycan’ın 2020’de Karabağ’ı Ermenistan’dan tekrar alıp topraklarına katmasını hazmedemeyen Ermenistan ve müttefikleri bölgede gerilimin tırmanması için ellerinden geleni yapıyor. Casusluk faaliyetlerinin de doruk noktaya çıktığı bölgede tansiyon yükselirken son olarak İran’ın desteklediği Hizbullah,  Bakü’ye yönelik terör eylemi tehdidinde bulundu.

Published

on

Azerbaycan’ın uzun bir aradan sonra 2020’da Dağlık karabağ’ı geri  almasını, Ermenistan ve müttefikleri hazmedemedi. Son dönemde Beşinci Kol Faaliyetleri’ne ağırlık veren söz konusu müttefikler, işi silahlı saldırıya kadar götürdü.
Geçtiğimiz hafta Ermenistan’ı destekleyen İran’la ilgili ağır eleştirilerde bulunmasıyla tanınan Azerbaycan milletvekili  Fazıl Mustafa, evinin önünde bilahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı üstlenen olmazken saldırıdan yaralı kurtulan Fazıl Mustafa’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, İran’ın Ermenistan’ın Fransa’dan sonra ikinci müttefiki olduğunu kaydederek, “İran’ın Azerbaycan topraklarında yabancı güçlerin varlığına ilişkin suçlamaları asılsız ve kesinlikle kabul edilemezdir” açıklamasında bulundu.
Fazıl Mustafa’nın hayati tehlikesinin olmadığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Laçin’e bağlı Çağazur ve Zabuh köyleri arasındaki çok sayıda yükselti ile ana ve tali yolların, Ermenistan sınırı boyunca uzanan geniş alanların kontrol altına alındığını duyurdu.
Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise, Azerbaycan Ordusunun iki ülke arasındaki sınıra paralel yolları işgal ettiğini ileri sürdü.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da milletvekili Fazıl Mustafa’ya düzenlenen suikast girişiminin arkasında İran’ın olduğuna ilişkin ipuçlarının bulunduğunu açıkladı.
Aynı günlerde Azerbaycan’da İran için casusluk yaptıkları gerekçesiyle 8 kişi tutuklandı.
Bir 8 kişi, sakal ve şunu diyen bir yazı 'MOUZE' görseli olabilir
Azerbaycan Ordusu, iki gün önce ele geçirdiği Sarıbaba-İmamkulular bölgenin hâkim noktasına Azerbaycan Bayrağı dikti. Sözkonusu bölgeye, Ermenilerin, Karabağ’ın sözde başkenti Hankenti’ne kaçak yollarla ikmal yapmalarından dolayı operasyon düzenlenmişti.
Tüm bu gelişmelerin ardından İran’ın desteklediği Hizbullah Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan İran vatandaşlarının şehri derhal terk etmeleri çağrısında bulundu. Bu çağrı, Hizbullah’ıh Bakü’de terör eylemine hazırlandığı şeklinde yorumlandı.