Connect with us

GÜNDEM

Cübbeli Ahmet AK Partili iki kadını hedef aldı: Gavur musunuz?

‘Cübbeli’ lakabıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, isim vermeden Özlem Zengin ve Derya Yanık’ı hedef gösterdi: “Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz? ‘Kadının beyanı esastır’ diye bir şey olur mu?”

Published

on

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kadına karşı şiddeti önlemek amacıyla çıkartılan 6284 sayılı kanunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a isim vermeden tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi, 6284 sayılı kadına karşı şiddeti önlemek için çıkartılan kanunun kaldırılmasını şart koşmuştu. Bu talebe “Kırmızı çizgimizdir” diyerek karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin İslamcı çevrelerin hedefi haline gelmişti. Aile Bakanı Derya Yanık da Özlem Zengin’e destek vermişti.

Ahmet Mahmut Ünlü de iki AK Partili kadını hedef aldı. “Kadının beyanı esas olmaz” diyen Cübbeli, “Allah razı olsun Tayyip Bey İstanbul Sözleşmesini feshetti ama kendi partisi içerisindeki kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız gavur musunuz, nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu” ifadelerini kullandı.

Ahmet Mahmut Ünlü, “Nerden çıktı kadının beyanı esas? Kadın yalan söylemez mi? İftira atamaz mı? Erkek de atar kadın da atar. İslam’da böyle bir şey var mı? Doğrunun beyanı esastır. Bunu da Fatih Erbakan’dan başka bu işle uğraşan şu anda partilerden görmedim. Hepsi hemen İstanbul Sözleşmesi getireceğiz bilmem ne. Hiç biri bu işlen de uğraşmıyor. Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz ne siniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu? Sen doğru konuşmayan bir sözü nasıl alırsın onunla adamı yakarsın, kaç sene hapse atarsın” dedi.