Connect with us

EKONOMİ

12 bin TL taban ücret ilk 6 ay için %40 zam

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve HAK-İŞ heyetlerini kabul etti.

Published

on

Görüşme sonrası açıklama yapan Türk-İş Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğunu belirterek, konuyu konfederasyon bünyesindeki Kamu Koordinasyon Kurulu’nda değerlendireceklerini kaydetti.

Atalay, kamu işçilerinin yarıya yakınının ücretinin taban ücret düzeyinde olduğunu vurgulayarak, “Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30’dan 40’a çıkartılması güzel ama bizim için yeterli değil. Toplumun alım gücüyle ilgili sıkıntısı devam ediyor. Bugün gelen teklifi küçümsemiyorum ama yüzde 40’ı bir geçelim istiyoruz” diye konuştu.

‘Bayram sonu müjde’

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da, hükümetin yeni teklifinin önemli bir aşama olduğunu ancak yeteriz bulduklarını ifade etti. Arslan, “Sayın Bakan’ın ortaya koyduğu tavrı önemsiyoruz. İnşallah bayram sonu müjdeyi veririz diye umut ediyorum” dedi.

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuş, işçi tarafı teklifin taleplerini karşılamadığını açıklamıştı.