Connect with us

FOTO GALERİ

İzmir Narlıdere’de büyük yangın

İzmir Narlıdere’de 4 bloklu bir sitenin 8 katlı binasında yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Müdahale sırasında zaman zaman patlama sesleri duyulurken, bina sakinlerinin tahliye edildiği bildirildi. Yangının 40 daireyi etkilediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Panikle balkondan atlayarak yaralananlar var” dedi. Narlıdere Belediye Başkanı Engin, “Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok” açıklamasını yaptı. Sitedeki bloklardan birinin tamamen yandığını belirten İzmir Valisi Köşger “Diğer bloklara sirayet etmeden söndürmeye çalışıyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de alevlerin diğer bloklara sıçrama ihtimalinin bulunmadığı bilgisini paylaştı. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de site sakinlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Published

on

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Yenikale Mahallesi’nde bulunan 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada yangın çıktı. Yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Dış cephesi tamamen ahşap olan sitede alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA’lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir Narlıdere'de büyük site yangını - 1

Yangında zaman zaman patlama sesleri duyulurken, bina sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Patlamaların sitedeki bazı evlerde tüp bulunmasından kaynaklandığı öğrenildi.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir Narlıdere'de büyük site yangını - 2

BAKAN KASAPOĞLU: BALKONDAN ATLAYARAK YARALANANLAR VAR

Yangının 40 daireyi etkilediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Panikle balkondan atlayarak yaralananlar var” dedi.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI: ŞU ANA DEK CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilginin bulunmadığını söyledi. Engin, “Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok, inşallah olmayacak. Bizim bulunduğumuz bölgedeki ambulanslara ulaşan bir şey yok.” dedi.

İZMİR VALİSİ: BLOKLARDAN BİRİ TAMAMEN YANDI

Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger devam eden yangını İzmir İtfaiyesi’nin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

“Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir Narlıdere'de büyük site yangını - 3

Köşger, yangının neden çıktığına dair netleşen bir bilgi olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla, çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım.”

İBB BAŞKANI SOYER: DİĞER BİNALARA SIÇRAMA İHTİMALİ YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Çok şükür yangında can kaybı ya da binada mahsur kalan yok. Büyük ölçüde kontrol altına alındığını, diğer binalara sıçrama ihtimalinin olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

Soyer, dairelerdeki patlamalara ise tüplerin sebep olduğunu söyledi.

İBRAHİM TATLISES DE SİTE SAKİNLERİNDEN

Narlıdere’deki yangın çıkan sitenin sakinlerinden biri de türkücü İbrahim Tatlıses’ti. Yangın haberinin duyulması üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan İbrahim tatlıses, komşularına “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.