Connect with us

SİYASET

İYİ Parti: Seçim ittifakı bitmiştir

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakı’nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimlerin bitmesiyle ittifakın da tamamlandığını söyledi.

Published

on

Poyraz, Sözcü Televizyonu’nda yaptığı açıklamada “Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. 28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı bitmiştir.” dedi.

Uğur Poyraz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İlk ittifak modeli Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti arasında 2018 yılında kurulmuştur, Cumhur İttifakı’dır ilk ittifak modelidir. Bunun karşılığında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yüzde 50+1 pozisyonundan kaynaklı İYİ Parti, Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de seçim ittifakı yapmıştır. Bu kelimeyi de doğru kullanırsak yanlış anlaşılmaların da önüne geçeriz. Bu ilişkinin adı seçim ittifakıdır. 2019’da sadece CHP ve İYİ Parti arasında bir yerel seçimlere ilişkin seçim ittifakı yapılmıştır.

”14 MAYIS GENEL SEÇİMLERİ BİTTİ, İTTİFAK TAMAMLANMIŞTIR”

Daha sonra 6’lı masa olarak tabir edilen güçlendirilmiş parlamenter sistem odağındaki iş birliği masası 26 Ocak tarihinde, yazılı basın açıklamasıyla kendilerini yaklaşan seçimlere ilişkin Millet İttifakı olarak tanımlamıştır. Tekrar söylüyorum bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs Genel Seçimleri bitti, ittifak tamamlanmıştır, seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kalan 2. turu için de cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’na ilişkin ittifakın içerisindeki partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibarıyla da seçim ittifakı bitmiştir.”