Connect with us

EKONOMİ

Erdoğan: Türk demokrasisinin namusunu şerefini biz kurtardık!

Emekli maaşlarına iyileştirme yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarıyla ilgili ”Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.” dedi. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin de konuşan Erdoğan, ”Sadece 15 gün arayla iki seçim kazanmadık, Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık.” ifadesini kullandı. CHP’deki değişim tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı, ”Dün baba-oğul videosu çekenlerin bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim açımızdan hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.” diye konuştu.

Published

on

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Sizlerin vasıtasıyla AK Parti’ye destek veren tüm vatandaşlarıma buradan selamlarımı gönderiyorum.

Buradan bir kez daha ittifakımızdan desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlara kalpten teşekkür ediyorum. Seçim döneminde rekor kıracak illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Bayburt yine birinciliği kimseye bırakmadı. Ziyaretlerimize bu hafta sonu başlıyoruz. Cumartesi günü önce Bayburt’un misafiri olacağız, ardından inşallah Gümüşhane’ye geçeceğiz. Hem kendilerine destekleri için teşekkürlerimizi iletecek hem de yapımı tamamlanan projelerimizin toplu açılış törenini gerçekleştireceğiz. Sadece bu illerimize değil, tüm Türkiye’ye olan minnet borcumuzu daha fazla eser üreterek, daha çok hizmet ederek ülkemizi her alanda ileriye götürerek ödeyeceğiz.

“TÜRK DEMOKRASİSİNİN NAMUSUNU DA ŞEREFİNİ DE BİZ KURTARDIK”

Türkiye gelecekteki sonuçları itibarıyla çok kritik bir seçim yaşadı. Küresel şer şebekeleriyle, tetikçi basın yayın kuruluşlarıyla, milletimizin birlik beraberliğine kast edenlerle mücadele ettik. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları bitmedi. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken, kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi. Utanç verici günler gördük. Seçimi kazanmak uğruna her şeyi yaptılar. Türk demokrasisinin namusunu da şerefini de biz kurtardık.

Sandıklara giderek iradesine sahip çıkan her vatandaşımızı demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. AK Parti olarak 17 seçim zaferine imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu; dünyada başka hiçbir siyasi harekete nasip olmayan muhteşem bir zaferdir. 21 yılda 17 seçim zaferine imza attık.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri uzun yıllar boyunca konuşulmaya, üniversitelerde ders diye okutulmaya devam edecektir. Rakiplerinden daha kapsamlı, daha cesur hatta çok daha objektif bir şekilde eksiklerimizi, hatalarımızı tespit etmeye çalıştık. Asla zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu büyüttük. Şımaranlardan asla olmadık. Anamızın ak sütü gibi olan zaferimizi kutlarken özeleştirimizi yapmaktan da çekinmiyoruz.

Tartışmasız zaferimize rağmen partimizin oylarında görülen negatif ayrışmanın farkındayız. Kimi şehirlerde milletvekilliği ile cumhurbaşkanlığı oy oranı uyumsuzluğunu görmezden gelmiyoruz. Tüm bu sıkıntıların kaynağını il il sandık sandık inceliyoruz. Nerede bir hatamız olmuşsa kabullenecek ve düzeltmenin yollarını arayacağız.

Haberi görüntüleEkim ayında yapmayı planladığımız büyük kongremize hazırlanıyoruz.

“BABA-OĞUL ŞİMDİ GIRTLAK GIRTLAĞA”

CHP zihniyetinden kurtarılmayı bekleyen illerimiz gün sayıyor. Muhalefetin yönettiği illerin belediye başkanları şehirleriyle ilgilenmek yerine koltuk kavgası veriyor.İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hizmet alamayan şehirlerimizi tekrardan hizmete kavuşturacağız.

Adana’dan Antalya’ya Aydın’dan İzmir’e nereye baksak aynı vizyonsuzlukla aynı hizmet kıtlığıyla karşılaşıyoruz. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe ‘dur’ diyeceğiz. Muhalefetin dağınık, kavgalı haline bakıp da hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz. Bugün birbirlerine demediklerine bırakmayanlar yarın can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Masadan kalktı diye ittifak ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular. Sonra hiçbir şey olmamış gibi yola devam ettiler.

Dün baba-oğul videosu çekenler bugün gırtlak gırtlağa geldiler. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok.

Bugün ‘değişim’ diye Bolu’dan Ankara’ya yürüyenlere şimdi ‘yollar yürümekle aşınmaz’ demeye başladılar.

Genel başkanlarının olmadığı bir parlamento var. Pazarlık yaptılar, kendileri açıkta kaldı.

Sadece ve sadece kendi işimize bakıyoruz. Hiçbir şey bizi şehirlerimize hizmet etmekten alıkoyamaz.

6 Şubat’tan sonra kameralarıyla geldiler, poz verdiler bir daha görünmediler. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz bunların adlarını dahi duymak istemiyor. Ne yapılacaksa yine AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz yapacağız. Türkiye’yi hayalleriyle yine biz buluşturacağız.

MEMUR MAAŞ DÜZENLEMESİ

Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşüm memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. İlave olarak seyyanen 8 bin 77 liralık. Tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik getiriyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen meseleyi çözüme kavuşturduk. Yine geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME

Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerin alacağı maaş da belli oldu. İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.

BAŞBAĞLAR KATLİAMI

Başbağlar şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin diyorum. Ülkemizde tekrar benzer acılar yaşanmaması için terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Terör belasını yok edene kadar mücadelemiz devam edecek.