Connect with us

FOTO GALERİ

160 bin kişi iş bıraktı! Hollywood kepenk indiriyor

Sinema dünyasının merkezi Hollywood yapay zeka sebebiyle kepenk kapatıyor. Hollywood aktörleri iş garantisi ve maaş güvencesi alamadıkları gerekçesiyle greve gittiklerini açıkladı. 160 bin performans sanatçısının iş bırakması Hollywood’da birçok prodüksiyonunun durdurmasına sebep olacak. 1960’lardan beri Hollywood yazarları ve senaristler ilk kez aynı anda grevde.

Published

on

Sinema dünyasının merkezi Hollywood yapay zeka sebebiyle kepenk kapatıyor. Hollywood aktörleri iş garantisi ve maaş güvencesi alamadıkları gerekçesiyle greve gittiklerini açıkladı.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği, maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını duyurdu.“Sinema ve Televizyon Yapımcıları birliği” ve stüdyolar ile adil bir anlaşmaya varılamadığı vurgulandı.Aktörler Derneği Başkanı Fran Drescher “Makinelerle değiştirilme tehlikesi ile karşı karşıyayız” diye konuştu.Grevin, Hollywood’da dizi ve film gösterimlerinin gecikmesine ve yapımcı şirketleri milyarlarca dolar zarara uğratabileceği belirtiliyor.ABD’de senaristler de 2 Mayıs’ta greve gitmişti.Aktörlerin de greve gitmesiyle Hollywood’da yapımların 1960’tan beri ilk kez tamamen durma noktasına gelebileceği ifade edliyor.