Connect with us

3. SAYFA

Beyoğlu’nda taksiciden kadın yolcuya dayak

İstanbul Beyoğlu’nda bir taksi sürücüsü, para bozdurma nedeniyle tartıştığı yabancı kadın yolcuyu dövdü. Polis olay günü aracı kullandığı belirlenen A.K.’yi yakaladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadını döven taksi şoförünün çalışma iznini iptal etti. Ayrıca aracın çalışma ruhsatı askıya alındı.

Published

on

İstanbul Beyoğlu’nda bir taksi sürücüsü, para bozdurma meselesi nedeniyle tartıştığı yabancı kadın yolcuyu dövdü. Polis olay günü aracı kullandığı belirlenen A.K.’yi yakaladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kadını döven taksi şoförünün çalışma iznini iptal etti. Ayrıca aracın çalışma ruhsatı askıya alındı.

Taksim Tarlabaşı’nda meydana gelen olayda taksici ve yabancı uyruklu kadın yolcu arasında tartışma çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, taksi ücreti için kadın yolcunun verdiği parayı kimin bozdurması gerektiği yönünde kavga büyüdü.

Yolcunun araç camına vurması üzerine taksici de kadına saldırdı.

Araç etrafında yaşanan kovalamaca sonrası taksici yakaladığı kadını dövdü.

O anlar çevredekiler tarafından görüntülenirken güvenlik kamerasına da yansıdı.

Taksici olay sonrası uzaklaştı.

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise, Tarlabaşı’nda kadın yolcusunu döven taksi şoförünün çalışma izninin iptal edildiğini açıkladı.
Ayrıca aracın çalışma ruhsatı askıya alındı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, olayın 20 Temmuz’da saat 05.45’te meydana geldiği belirledi.
Polis olay günü aracı kullandığı belirlenen A.K.’yi yakaladı. A.K.’nin taksiye binen müşteri ile aralarında bozuk para sebebiyle tartışma çıktığını, kadının kendisine küfür etmesi üzerine olayı gerçekleştirdiğini belirttiği öğrenildi.
Taksi sürücüsünün, “kasten yaralama” suçundan hakkında yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Market çalışanı Veysel Emeç, taksicinin kadın müşteriye saldırdığı sırada markette olduğunu belirterek “Dışarıdan bir araçtan bağırış sesleri gelmeye başladı. Kameradan bakıp taksi olduğunu gördüm. Daha sonra dışarı çıktım. Bağrışmaların sesi çok yükselmişti. Olayı bilmiyordum, izliyordum. Daha sonra taksici bizim dükkanın önüne yanaştı. Arabadan indi, arabanın diğer tarafına geçti. Kadını zorla taksiden indirmeye çalıştı. Daha sonra burada kadına şiddet uyguladı. Kadın kaçmaya başladı. Kadın yabancı uyrukluydu. Ama taksici de Arapça biliyordu. Arapça birbirlerine bir şeyler söylediler, artık ne söylediler bilmiyorum. Kadın ileriye doğru kaçarken ayağı takılıp yere düştü. Yere düşünce taksici şiddet dozunu biraz daha arttırdı. Suratına tekme attığını gördüm. Daha sonra etraftan sesler çok yükselince diğer taksiciler ve vatandaşlar toplandı. Çok kalabalık oldu. Daha sonra kadının gelip taksinin camına vurup kırdığını gördüm.” diye konuştu.