Connect with us

DÜNYA

Yunanistan’da 24 saatte 61 yangın daha çıktı

Yunanistan’da alevlerle zorlu mücadele sürüyor. Şiddetli rüzgar ve 40 dereceyi aşan sıcak nedeniyle farklı noktalarda yeni yangınlar çıktı. Ülkenin orta kesimlerindeki yangınlarda iki kişi öldü.

Published

on

Yunanistan’da orman yangınları bir türlü kontrol altına alınamıyor. 24 saatte 61 farklı nokta daha yangın çıktı. Alevlerle mücadele zorlaştı.

Başkent Atina’nın kuzeyindeki Magnesia’da çıkan yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri tahliye edildi. Yangınlarda hayatını kaybedenler oldu.

Liman kenti Volos yakınlarındaki Sesklo köyü de alevlere teslim oldu. Volos’daki orman yangını sanayi bölgesini de yaklaştı. İtfaiye ekipleri önlem aldı. Sanayi bölgesinde çalışanlardan işe gitmemeleri istendi.

Lamya kenti yakınlarında da orman yangını nedeniyle bazı yerleşim yerleri boşaltıldı. Eğriboz adasında da yeni bir noktada yangın çıktığı belirtiliyor.

Rodos adasında da alevlerle mücadele 10 gündür sürüyor. Adada yangınlara müdahalenin şimdiye kadar 7,5 milyon euroya mal olduğu tahmin ediliyor. Avrupa Birliği yetkilileri, orman yangınları nedeniyle Yunanistan’ın karbon salımının rekor düzeyde arttığı uyarısı yaptı.

İtalya’nın Sicilya adasında orman yangınlarının yol açtığı tahribatsa havadan görüntülendi. Milattan önce 5’inci yüzyıldan kalma Segesta Tapınağı’nın çevresindeki tepelerin tamamen yandığı görülüyor.

Hırvatistan’ın Adriyatik kıyısındaki Dubrovnik kenti yakınlarında da alevlerle mücadele vardı. Güçlü rüzgarların itfaiyecilerin işini zorlaştırdığı belirtiliyor.