Connect with us

SİYASET

Gültan Kışanak ablasının cenazesine katılmak için izin istedi!

Tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın ablası Zeynep Özer hayatını kaybetti. Kışanak’ın avukatları, cenazeye katılması için izin başvurusu yaptı.

Published

on

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberi, partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar başsağlığı dileyerek duyurdu. Zeynep Özer, bir süredir böbrek yetmezliğinden dolayı tedavi görüyordu.

İZİN BAŞVURUSU

Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, Elazığ merkez Sün köyünde toprağa verilecek.

Gültan Kışanak’ın avukatlarının, ablasının cenazesine katılması için izin başvurusu yaptığı öğrenildi. Gültan Kışanak, cezaevindeyken izinle katıldığı babasının cenaze töreninden sonra ağabeyi Cumali Özer’i de kaybetmişti.

KOBÂNE DAVASINDA MİKRAFONU KESİLMİŞTİ

Kobâne davasının dün görülen duruşmasına SEGBİS ile bağlanan Gültan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istemişti. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesmişti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engellemişti.