Connect with us

DÜNYA

Amerika tarihinde bir ilk: Eski Başkan 20 dakikalığına da olsa hapse girdi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında cezaevine teslim oldu. Hakkındaki suçlamalar nedeniyle nisan ayından bu yana 4. kez gözaltına alınan Trump’ın parmak izi alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu dava kapsamında 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödeyen Trump, yaklaşık 20 dakika sonra cezaevinden ayrıldı. Eski başkan Trump’ın parmak izinin alınması ve sabıka fotoğrafının çekilmesi ülke tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Published

on

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkan aday adayı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında hapishaneye teslim oldu. Trump, son bir yıl içinde karşı karşıya kaldığı 4’üncü gözaltı işleminde, tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, ülke tarihinde bir ABD başkanı için bir ilk oldu.

AA’nın aktardığına göre, Fulton Bölge Hapishanesi, tahliye işlemi sonrası hapishane binasından çıkıp kendi özel uçağına bindikten sonra eski ABD Başkanı’nın tutuklama dosyasına konan sabıka fotoğrafını basınla paylaştı. Fotoğrafta gülümsemeyen Trump’ın, ciddi bir ifade ve çatık kaşlarla doğrudan objektife baktığı görülüyor.

Gözaltına alındıktan sonra parmak izi alınan ve daha önce 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödedikten 20 dakika sonra salıverilen Donald Trump, tahliye işleminin ardından X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından 2,5 yılın ardından ilk paylaşımını da yaptı. Trump, sabıka fotoğrafını da eklediği mesajında, kişisel internet sitesinin bağlantısını ve “Seçime müdahale. Asla teslim olma” ifadelerini paylaştı.

TRUMP HAKKINDA AÇILAN SON DAVA: 19 SANIK, 41 SUÇLAMA

Georgia’nın Atlanta kentinde, ‘eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi’ iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından eski başkan Donald Trump’a yeni suçlamalar isnat edilen iddianame 14 Ağustos 2023 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştı. 98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump’a 13 suç isnat edilmişti.

Trump’ın yanı sıra aralarında eski avukatları Rudy Giuliani ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows’un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti. Davalıların en geç yarın öğle saatine kadar teslim olması gerekiyor.