Connect with us

YEREL HABERLER

Zonguldak’ta maden araçlarına karşı eylem

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocaklarına giden ağır tonajlı araçların sokakları toz içinde bıraktığını ve geçişleri sırasında oluşan sarsıntının evlerinde çatlaklara yol açtığını öne süren vatandaşlar, sokağı trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Published

on

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, belediye olarak şirketlerle beton yol yapımı için görüşüp bir gün süre verdiklerini, yol yapmayı kabul etmezlerse, sokağı ağır vasıta trafiğine kapatacaklarını söyledi.

Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi Aksu Sokak’ta oturan vatandaşlar, bölgedeki maden ocaklarına giden TIR ve kamyonların yollardaki parke taşlarına zarar verdiğini, toz oluşturduğunu ve sarsıntı nedeniyle evlerinde çatlaklar meydana geldiğini belirterek, sokağı trafiğe kapattı.

Öğle saatlerinde bir araya gelen mahalleli, sokağın girişine parke taşlarıyla barikat kurdu ve araç geçişlerini engelledi.

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, taşları kaldırarak yolu tekrar trafiğe açtı.

Bazı evlerin ve Hazreti Hamza Camisi’nin duvarlarında çatlaklar olduğu, yol kenarlarındaki yeşil olması gereken bitkilerin toza bulanarak renk değiştirdiği görüldü.