Connect with us

SİYASET

CHP’de danışman krizi: Kılıçdaroğlu hatasını kabul etti!

Değişim tartışmaları ile bir süredir gündemde yer alan CHP’de danışman krizi çıktı.

Published

on

Daha önce AK Parti’den Batman Belediye Başkanı aday adayı olan Perinaz Mahpeyker’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 26 Mayıs’ta danışman olarak atandığı öğrenildi.

Mahpeyker’in daha önceki sosyal medya paylaşımlarında laiklik ve Kılıçdaroğlu karşıtı paylaşımları tepki çekti.

“O TWEETLERİ BEN YAZMADIM”

Mahpeyker de sosyal medya hesabından o mesajları kendisinin atmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu’ndan özür dileri.

Mahpeyker’in açıklaması şöyle:

“Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan son derece yakışıksız suçlamalar için buradan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorum.Bütün samimiyetim ve inancımla söylüyorum ki, o tweetleri ben yazmadım.”

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Perinaz Mahpeyker’in Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Mahpeyker’in danışman yapılmasına tepki göstererek “Laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!” dedi.

KILIÇDAROĞLU HATASINI KABUL ETTİ

HalkTV’den Fikret Bila‘ya konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı” olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. ‘AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor’ dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.”