Connect with us

FOTO GALERİ

Filenin Sultanları’na coşkulu karşılama

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı yenerek şampiyon olan Filenin Sultanları Türkiye’ye döndü.

Published

on

Voleybolda Avrupanın en büyük kupası Türkiye’ye ulaştı.

Filenin Sultanları İstanbul Havalimanı’na iniş yaparak yurda dönüş yaptı.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, coşkulu bir vatandaş topluluğu ve bando takımıyla karşılandı.

TVF Başkanı Akif Üstündağ, “Bu takımın, Olimpiyatlar’da da büyük başarı elde edeceğine inanıyorum.” dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Daniele Santarelli, “Buradaki çalışma hayatım harika başladı. Çok çalıştık, çok gururluyuz. Günde sadece 2 saat uyudum.” diye konuştu.

Filenin Sultanları’ndan Simge Aköz, “2003’ten sonra yeniden madalyayı getirdik. Bu sene çok farklı bir takıma sahibiz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte kazandık.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları'na coşkulu karşılama - 1

“TARİH YAZAN EKİBİN BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar ise, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu yaz çok iyi bir sezon geçiriyor Filenin Sultanları. 2’nci şampiyonluğumuz ile karşınızdayız. Tarih yazan ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Aylardır evlerimizden uzaktayız. Tek bir amaç için uğraşıyoruz ama çok şükür Avrupa Şampiyonası’ndan da alnımızın akıyla çıktık. Çok mutluyuz. İlk günden beri çok inanmıştık. Saha içinde ve dışında çok iyi bir ekibe sahibiz. Bunu da sahaya yansıttığımız zaman neler olabileceğini göstermiş olduk. Sırbistan’la yoğun duygularla geçen bir maç oldu. Sonunda 3-2 kazanmayı bildik. Ülkeyi arkamızda birleştirdiğimizi görmek, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Çok teşekkür ediyoruz herkese.” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRK KADINLARI OLARAK BAYRAĞIMIZI YUKARIYA ÇIKARDIĞIMIZ İÇİN ÇOK GURURLUYUM”

Milli pasör Cansu Özbay da, “Duygularımı kelimelere dökmem çok kolay değil. İlk defa tarihimizde bir takım sporu olarak Avrupa şampiyonluğu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk kadınları olarak bayrağımızı yukarıya çıkardığımız için çok gururluyum. Sadece biz görünüyoruz ama bence bu uzun yıllardan gelen sistemle olan bir şey. Bizde desteği ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu daha başlangıç, beraber inşallah çok daha güzel kupalar kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları'na coşkulu karşılama - 2