Connect with us

Sinema

George Clooney Ocean’s serisinden servet kazandı

Steven Soderbergh imzalı Oceans serisinin 3 filminde de rol alan George Clooney’nin üçlemeden servet kazandığı açığa çıktı.

Published

on

Yönetmen Steven Soderbergh, 2000’li yılların başında Ocean’s 11 filmini; George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts gibi yıldızlarla dolu bir kadroyla modern bir soygun filmi olarak yeniden çekmişti.

Gişede büyük bir başarı elde eden “Oceans 11” 85 milyon dolarlık bütçesinin 5 katı kazanç elde ederek dünya çapında 450,7 milyon dolarlık hasılata imza atmıştı.

Devam filmilerinin de başarısıyla seri 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmıştı.
Ancak “Oceans 11″in kadrosunun neredeyse tamamının büyük yıldızlardan oluşması nedeniyle oyuncuların çoğunun maaşları, geçmiş filmlerinden biraz daha düşük kalmıştı.

Bu durum George Clooney için geçerli olmadı. Oceans 11″de kariyerindeki en yüksek ödemeyi alan ünlü isim, 20 milyon dolar aldı. Clooney’nin üçlemeden toplamda 50 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

“Ocean’s” serisinde soygunu planlayan eski mahkum “Danny Ocean” rolüyle yer alan George Clooney, geçtiğimiz aylarda filmde başrol oynama şansını geri çeviren bazı Hollywood yıldızlarına dair konuşmuştu.

Matt Damon’ın canlandırdığı yankesici “Linus” rolünü oynamak için bazı aktörlerin nasıl görüşmelerde bulunduğundan bahseden ünlü aktör, “Herkes Steven Soderbergh ile çalışmak istiyordu. Bazı çok ünlü oyuncular bize hemen gitmemizi söyledi. “Linus” rolü için görüşen Mark Wahlberg, Johnny Depp, başkaları da vardı. Şimdi pişmanlar” demişti.