Connect with us

3. SAYFA

İçişleri Bakanlığı’na bombalı saldırı! Terörist kendini patlattı

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif biçimde yaralandı. Saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken; konuya ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.

Published

on

Ankara Kızılay’da, Meclis’e yakın bölgede, İçişleri Bakanlığı’nın önünde bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ise 4 el silah sesi duyulduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

MECLİS’E GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Meclis’e giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Buna göre bir terörist kendini patlattı, bir terörist ise öldürüldü.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.”

SALDIRIYA ‘YAYIN YASAĞI’ VE ‘ERİŞİM ENGELİ’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlatıldı,  ayrıca konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.”

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaşanan bombalı saldırı girişimine ilişkin açıklama yaptı.

Tunç, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen başsavcı vekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye’nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ankara Kızılay’da etkisiz hale getirilen teröristin bir görüntüsü ortaya çıktı.

2 POLİSİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen patlamanın ardından yaralanan 2 polis memurunun tedavisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde devam ediyor.

Bakan Ali Yerlikaya açıklamasında, açılan ateş sırasında 2 polis memurunun hafif bir şekilde yaralandığını belirtmişti.