Connect with us

GÜNDEM

ABD F-16’ları, Türk İHA’sını düşürdü

ABD’ye ait bir F-16 savaş uçağı, Suriye’de görev yapan Türk insansız hava aracını düşürdü. 

Published

on

İki ABD’li yetkili Reuters’e verdiği demeçte, ABD’ye ait bir F-16 savaş uçağının, Suriye’deki Amerikan birliklerinin yakınında görev yapan bir Türk insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi.

İsimlerinin gizli kalması kaydıyla konuşan yetkililer, ABD’nin Türk yetkililere, ABD kara birliklerinin yakınında operasyon yaptıkları konusunda uyarıda bulunan birçok telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Konuya ilişkin resmi açıklama Pentagon’dan geldi.

Türk insansız hava aracının ABD’nin yasakladığı bölgede olduğu öne sürülen açıklamada, “Sahadaki komutanlar risk görünce bu kararı aldı. Yaşananlardan dolayı üzgünüz. Türkiye ile iletişim halindeyiz. Türkiye önemli bir NATO müttefiki.” ifadeleri yer aldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği saldırının ardından bugün Suriye’de operasyon düzenlemişti. Operasyonda Suriye’de konuşlu terör örgütü PKK/YPG’ye ait askeri tesisler ile örgütün yönetici kadroları hedef alınmıştı.

Terör örgütüne ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı, sabotaj birimleri ve örgüte ait ARGE merkezlerinin de yer aldığı hedeflerin imha edildiği görüntüler de yayınlanmıştı.