Connect with us

GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini söyledi. Bakan Yerlikaya, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini de bildirdi.

Published

on

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, 38 mafta tipi çetenin çökertildiğini açıkladı.

”4 HAZİRAN-6 EKİM TARİHLERİ ARASINDA 378 OPERASYON YAPILDI”

Yerlikaya’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında organize suçlar ile mücadele kapsamında 378 operasyon yapıldı, 7’si ulusal 31’i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi. Bu operasyonlarda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 702’si tutuklandı. 594’ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız.

”HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİ SUÇ ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLEMEK”

İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında ülkemizi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor. Bu amaçla, kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadelemizi aralıksız sürüyoruz. Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, ‘Kafes’ operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Hedefimiz; her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle; nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız.”