Connect with us

SİYASET

Yeşil Sol Parti kongresinde Öcalan posterine 4 gözaltı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin kongresinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterini açan 4 kişi gözaltına alındı.

Published

on

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongrenin yapıldığı salonda sahneye çıkan yüzleri kapalı 2 kişi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterini açtı. Bir süre sahnede kalan 2 kişi, daha sonra alandan uzaklaştı.

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ikisi posterleri açan şüpheliler olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı.

PARTİNİN İSMİ DEĞİŞTİ

Öte yandan kongrede, Divan Başkanlığına Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş seçildi.

Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin isminin de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Eş Genel Başkanlıklara ise Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç ile Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan aday gösterildi.

Yaklaşık 800 delegenin oy kullanacağı kongrede, eş genel başkanlar ile 80 asil ve 35 yedek üyeden oluşacak Parti Meclisi ile Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri belirlenecek.