Connect with us

SİYASET

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze açıklaması

AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sürerken yaptığı açıklamada, Gazze’deki çözümün askeri değil siyasi olduğuna vurgu yaparak, Batılı ülkelerin krizin çözümü yerine derinleşmesine çaba harcadıklarını söyledi. İsrail’in Gazze’ye düzenlemeyi planladığı olası kara harekatına ilişkin ise, “Kara harekatı korkunç sonuç doğurur.” dedi. Çelik’e MHP lideri Bahçeli’nin Gazze mesajı da soruldu. Çelik, “Sayın Bahçeli’nin ‘Gazze tarihi mirasımız’ sözünü şükranla karşılıyoruz. Takdire şayandır, ayrımız, gayrımız yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek olarak ifade edildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Published

on

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 18.20’de başladı.

Toplantı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenliyor.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gazze’de durum gittikçe ağırlaşıyor. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla büyük bir miting İstanbul’da ivra edilecek. İnsanlığın gözü önünde sivil toplum örgütlerinin dediği gibi bir soykırım gerçekleşiyor.

Gazze bütün insanlığın sınav verdiği bir yer haline geldi. Batılı ülkeler Filistinlilere destek verenleri suçlu ilan ediyorlar. Krizin çözümü yerine derinleşmesine çaba harcıyorlar. Batılı ülkelerin söylediği tek bir şey var ‘İsrail’in kendini savunma hakkı var.’ İsrail’in kendini savunma hakkı var ama bu uluslar arası hukuk kuralları içinde olur. İsrail’in savunma hakkı çocukları masum sivilleri öldürme hakkı değildir. Eğer siz masum çocukların ve sivillerin cesetleri üzerinde bunu yaparsanız bu kendini savunm hakkı olmaz.  Batı, sivillerin hakkını korumalı.

Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır. İsrail, Gazze’yi insansız toprak parçası haline getirmek istiyor. ABD, çatışmanın derinleşmesine katkı sağlıyor. Barıştan bahsedenler insan öldürmek için asker yolluyorlar. Vekalet savaşlarına masum insanlar ölmeye devam ediyor.

Filistinlilerin, Mısır’a sürülmesi gibi yaklaşım olabilir mi? 2 milyon insanın zorla göç ettirilmesi faciaya yol açar.

Filistin devletini ortadan kaldıracak bir yaklaşım olamaz. Derhal acilen ateşkes ilan edilmesi gerekiyor.  Ateşkese karşı çıkanlar bu cinayete ortaktır.

GAZZE İÇİN GARANTÖRLÜK FORMÜLÜ

İlk olarak ateşkesin sağlanması sağlanacak. Ateşkesin ardından iki devletli çözüm hayata geçirilmeli.

BAHÇELİ’NİN GAZZE MESAJI

Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Devlet Bahçeli bugün de görüşme gerçekleştirdi. AK Parti heyeti ve MHP heyeti çalışmalarını olgunlaştırdı. Liderlerin iradesiyle takvim çalışmaya başlayacaktır.

Sayın Bahçeli’nin ‘Gazze tarihi mirasımız’ sözünü şükranla karşılıyoruz. İnsani, vicdani, siyasi hassasiyetini şükranla karşılıyoruz. Bütün insanlığın dikkatini odaklandığı yer bizim tarihimizin çok güçlü parçası, milletimizin duygularının bir parçası. Takdire şayandır, ayrımız, gayrımız yoktur. Birileri bizim bu coğrafya ile Filistin davasıyla ilgimiz yokmuş gibi açıklamaları yapabiliyor. Hatta Filistin davasının insani tarafını savunmakla milli davaları savunmak arasında çelişki varmış gibi tavır koyuyorlar. Bunlar yanlıştır. Bu kadar büyük yangın varken bu olmaz. Sayın Bahçeli’nin açıklamaları sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek olarak ifade edildi.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç’in NATO’ya üyeliği Meclis’in takdirinde. Geçip geçmemesi yüce Meclis’in tasarrufu olacaktır.