Connect with us

GÜNDEM

İsrail, Gazze’yi bombalamayı sürdürüyor

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları sürüyor. İsrail uçaklarının hava saldırılarında en az 110 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Published

on

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu güne 18 gün geçti.

Hamas’ın saldırılarını bahane eden İsrail, Gazze Şeridi’ndeki sivillerin üzerine bomba yağdırıyor.

Masum sivilleri katleden İsrail, her geçen güne katliamlarına yenilerini ekliyor.

İsrail yine sivilleri hedef aldı: 110 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail uçakları bu kez, Gazze’nin Cebaliya, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve Eş-Şati Mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah’ta sivillerin evlerini hedef aldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından naklettiği haberde, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze’de, İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 110 Filistinli hayatını kaybetti.

Ekipman eksikliği yaşanıyor

Cebaliya ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya’daki saldırılarda da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi. Cebaliya Beled bölgesinde ise El-İhsan Camisi, saldırılar sonucu tamamen yıkıldı. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu, sivil savunma ekiplerinin elektrik kesintisi ve gerekli ekipmanların eksikliği nedeniyle bu kişilere ulaşmakta zorlandığı belirtildi.

WAFA’daki bir başka haberde, Şeyh Rıdvan’daki saldırıda Muhammed Imad Lebid isimli bir gazetecinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Böylelikle 7 Ekim’den bu yana ölen Filistinli gazeteci sayısı 20’ye yükseldi.

Gazze’de yakıt yok: Hastalar ölüm tehlikesi altında

Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, Gazze’ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

“Bu insanlık suçudur”

Hamas Hareketi, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesinde yakıtın bitmesi sonucu elektriklerin kesilmesinin bir insanlık suçu olduğunu duyurdu.

Quds Press haber ajansının haberine göre Hamas Hareketi, yazılı açıklamasında, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik süren saldırıları nedeniyle yaşanan elektrik kesintisini, “işgalin saldırganlığına ve soykırımına sessiz kalan ve katılan ülkelerin alnında bir utanç lekesi” olarak nitelendirdi.

Endonezya Hastanesinde yakıtın bitmesi sebebiyle elektrik kesintisini bir insanlık suçu olarak değerlendiren Hamas, Arap ülkelerine, İslam dünyasına ve Birleşmiş Milletler’e, yakıt tedariki için çağrıda bulundu.

Yakıt tedarikinde herhangi bir ihmal konusunda uyarıda bulunan Hamas, bu durumun hastanelerdeki hasta ve yaralıların ölümüne sebebiyet vereceğine dikkat çekti.