Connect with us

MAGAZİN

Scarlett Johansson sesini izinsiz kullanan yapay zeka şirketine dava açtı

Marriage Story, Lucy, Ghost in the Shell ve Bir Konuşabilse gibi başarılı yapımlarla tanınan ABD’li oyuncu Scarlett Johansson yapay zeka tarafından oluşturulan bir reklamda adının ve yüzünün kullanılması üzerine yasal işlem başlattı.

Published

on

Kariyeri boyunca akıllara kazınan pek çok karaktere hayat veren Hollywood yıldızı Scarlett Johansson yapay zeka kullanılarak yapılan reklam hakkında yasal işlem başlattı.

Hollywood yıldızı, Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı yapay zeka uygulamasında yapılan 22 saniyelik reklamda görüntüsünün izinsiz kullanılması üzerine harekete geçti.

Kendisinin sahte bir görüntünü ve sesini kullandığı için şirkete dava açan 38 yaşındaki oyuncu açıklama yapmadı.

Johansson’ın temsilcileri “Bu tür olarak olayları hafife almıyoruz. Bu koşullar altında sahip olduğumuz haklar doğrultusunda tüm yasal yollara başvurarak konuyu ele alacağız” ifadelerini kullandı

REKLAM HAKKINDA

Variety’nin haberine göre, videoda oyuncunun Marvel filmlerindeki Black Widow karakteri “Naber millet? Ben Scarlett ve benimle gelmeni istiyorum” diyor. Oyuncunun sesini taklit eden ses daha sonra yapay zeka uygulamasını tanıtmaya başlıyor.

Benzer bir olay daha önce Tom Hanks’in de başına gelmişti.

Oscar ödüllü oyuncu, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda kendi görüntüsünün kullanıldığını ancak görüntüsünün yapay zeka ile yapıldığını ve izninin alınmadığını söylemişti.