Connect with us

SİYASET

Bahçeli: Kılıçdaroğlu’nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.” söylemine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Kılıçdaroğlu’nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır.” dedi. Öte yandan Bahçeli’nin gündeminde İsrail’in Gazze saldırıları da vardı. “Filistin’de zalimlerin karşında mazlumların yanında durmalıyız.” diyen MHP lideri, İsrail terörüne karşı Türkiye’nin duruşunun sağlam olduğunu söyledi.

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, CHP’deki genel başkan değişimine ve İsrail’in Gazze saldırılarına değindi.

CHP’deki genel başkan değişiminin gündemlerinde olmadığını ifade eden Bahçeli, “Bize saygı duymak hayırlı olsun demek düşmüştür. Üzüldüğümüz husus Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara teröristlere kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir.” dedi.

MHP lideri, kurultayda CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçimine gelince hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve masaya yeniden dönmeler geldi. Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum. Ancak sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.” ifadelerini de değerlendirdi ve “Kılıçdaroğlu’nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır.” dedi.

Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümüne ilişkin ise  “10 Kasım bir matem günü değil, aziz Atatürk’ü idrak vesilesi, düşüncelerini ifade ve tiresi, Cumhuriyet’i öncesi ve sonrasıyla kavrama vefasıdır.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek almaya çalışanların harcı olamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin ahlak reformuna ve toparlanmaya ihtiyacı vardı. Bunu yapacak olan da Cumhur ittifakı ve MHP’dir.

Bugün hepimizin öncelikli görevi dünyadaki yaşanan gelişmeleri kavramak ve insanlığın ortak geleceğini adil ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir Türkiye önceliğimizdir.

Dengeli ve dirayetli bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Günü birlik siyaset yapmıyoruz. Her rüzgara yelken açmıyoruz. Kof, boş, çok söyleyene aldırmıyoruz.

“GÖNÜL KAZANMAK İSTİYORUZ”

Gönül kazanmak gönüller almak istiyoruz. Gökten düşenin parçası bulunur da gönülden düşenin parçası bulunamaz. Öncelikli görevimiz dünyada yaşanan gelişmeleri kavramak ve yapıcı iyi niyetli sağ duyulu teklifler getirmektir.

Cumhur İttifakı ve MHP, parlak bir geçmişi onurlu bir gelecekle buluşturmanın arayış ve amacıyla yeni yüzyıla hazırlanıyor. Siyasi çalışmalarımız istikrarlı, iddialı ve itinalı ölçülerde devam etmektedir.

Hiçbir engel yolumuzu kesemeyecektir. Hiçbir saldırı milletimize hizmet aşkımızı soğutamayacaktır. MHP olarak stratejik hedeflerimizi isabetle belirledik. Siaysi mücadele muhalefet partilerine göre önde olmamızın sırrı buradadır.

CHP’DE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ

Kılıçdaroğlu’nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır.

CHP’deki genel başkan değişimi bizim konumumuz ve gündemimiz değildir. Bize saygı duymak hayırlı olsun demek düşmüştür. Üzüldüğümüz husus Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara teröristlere kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Bir selam bin hatırdır. Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Cumhuriyet’in ve CHP’nin 100. yılında genel başkanlığa adayla isimlerin kurultay salonunda terörist Demirtaş’a selam göndermek teröristi selamlamaktır. İlk tuğla yanlış konuşmuş, ilk düğme yanlış iliklenmiş, ilk adım yanlış atılmıştır.

Bu tiplerden millete ve ülkeye hayır gelmez gelemez gelemeyecektir. Biz Türk ve Türk Yüzyılı hedeflerinin inşa, imar ve ihyanın peşindeyiz.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI

Ülkeler arasında irtibat ve ilişki ağlarının üst üste darbe aldığı Filistin’de zalimlerin karşında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katline sessiz kalamayız. Yüzü kan revan içindeki hallerine tepkisiz duramayız.

İsrail terörüne karşı Türkiye’nin duruşu sağlamdır. Duamız ve detsğimiz Filistinli kardeşlerimize yöneliktir. MHP, Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı kabinesinin aldığı her kararın sonuna kadar yanındadır.

TÜRK DEVRİ

Devir artık Türk devridir.

Onlar hainleri selamlasın. Biz Türk devrini gururla onurla heyecanla ve ayakta hep birlikte selamlayalım.

10 KASIM MESAJI

Türk nesilleri Atatürk’ü her daim saygıyla hatırlayacaktır. 10 Kasım bir matem günü değil, aziz Atatürk’ü idrak vesilesi, düşüncelerini ifade ve tiresi, Cumhuriyet’i öncesi ve sonrasıyla kavrama vefasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi ilk Cumhurbaşkanımız Gaiz Mistafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde saygıyla minnetle rahmetle anıyorum. Türk milleti hiçbir güce eğilmeyecek vatan evladının özündeki cevheri ortaya çıkaratarak şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakcaktır.