Connect with us

GÜNDEM

İstanbul merkezli terör operasyonu: 39 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadele kapsamında İstanbul, Diyarbakır ve Bolu’da eş zamanlı ”Kahramanlar-29 Operasyonu” yapıldığını bildirdi.

Published

on

Buna göre; il emniyet müdürlüklerince İstanbul’da 40, Diyarbakır’ın Silvan ve Yenişehir ilçelerinde 2, Bolu’da 1 adreste düzenlenen operasyonda 39 şüpheli yakalandı.

İstanbul merkezli Diyarbakır ve Bolu’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAHRAMANLAR-29″ Operasyonu kapsamında Bölücü Terör Örgütü Mensubu (BTÖ) 3️⃣9⃣ şüpheli şahıs yakalandı ❗️

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;TERÖRİSTLERİ VE ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİNİ İNLERİNDE YAKALAYIP… pic.twitter.com/ytp1tUHiX2

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) November 24, 2023

Bölücü terör örgütü tarafından eylem yapmak için görevlendirilen şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; ruhsatsız tabancalar, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, “Milletimizin duaları sizinle. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek.” ifadelerine yer verdi.