Connect with us

KÜLTÜR SANAT

İlk yerli çizgi film kahramanı kız: Süper Selma

Türkiye’nin ilk yerli kız süper film karakteri “Süper Selma”, yayınlanmak için gün sayıyor.

Published

on

Türkiye’de ilk kız süper çizgi film kahramanı “Süper Selma” izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. İki çocuk annesi olan iş kadını Selma Atam, çocuklarının izlediği çizgi filmlerinin yetersizliğinden yola çıkarak yerli bir kız süper kahraman yapmaya karar verdi. Uzun süreli çalışmaların ardından ortaya çıkan çizgi karakter “Süper Selma”, çocukların hayal dünyasına ve günlük yaşantılarına dokunmayı amaçlarken, 23 Aralık’ta dijital platformlarda yayınlanacağı belirtildi.

“TÜRKİYE’YE AİT BİR MARKA OLACAK”

Yıllardır hayal ettiği çizgi karakteri uzun uğraşlar sonucunda hayata geçiren Selma Atam, “Senelerdir hayalini kurduğum bir projeydi aslında. Bir karakter oluşturarak ülkemize bir şeyler katabilmek adına bu yola çıktım. Her şeyden önce ben bir iş kadınıyım ve anneyim. İki çocuğum var ve zamanında izledikleri çizgi filmleri anne olarak yetersiz buluyordum ve bu anlamda da bir şeyler katmak istedim. Kendimce böyle bir karakter oluşturup onlara daha iyi ve daha faydalı neler yapabilirim hayalini kurduktan sonra böyle bir projeyi hayata geçirdim. Türkiye’de ilk kez bir süper güçleri olan kız çocuk karakteri oluşturdum ve bu karakter bizim kendi markamız, Türkiye’ye ait bir marka” dedi.

Türkiye’nin ilk kız süper çizgi kahramanı Süper Selma geliyor - 1

 

“GELECEK NESİLLERE ADIM HATIRA KALSIN”

Çizgi karakteri kendinden esinlenerek oluşturduğunu belirten Atam, “Tek başıma bir kadın olarak iki çocuk büyüttüm ve bu süreçte çevremdeki her şeye yetişmeye çalışıyordum. İş hayatımda çok aşırı bir yoğunluğum vardı ve çok büyük bir ekibin yönetimini yapıyordum. Çevremdeki komşularım, arkadaşlarım bana ‘Sen nasıl her şeye yetişiyorsun, bu kadar işi nasıl yorulmadan yapıyorsun’ diye soruyorlardı. Hem ev, hem çocuk, hem de iş derken insanlar nasıl yetiştiğime şaşırıyordu. Ben de onlara ‘Ben süperim’ diyordum. O zaman kendi kendime dedim ki ‘Kendi ismimle bu yola çıkayım’. Hem de gelecek nesillere adım hatıra kalsın. Süper Selma artık Türkiye’nin kahramanı olacak. Biz ona sahip çıkacağız ve bunu çok ciddi bir marka haline getireceğiz” diye konuştu.