Connect with us

GÜNDEM

İsrail Gazze’deki tünelleri deniz suyuyla dolduracak

ABD basınında yer alan iddialara göre İsrail yönetimi Gazze’de keşfettiği tünelleri tuzlu suyla dolduracak. Raporlara göre denizden su çekecek pompalar kuruluyor.

Published

on

Hamas’ın Gazze’yi kontrol ettiği süre boyunca bölgeyi tünellerle donattığı biliniyor. İsrail’in kara operasyonunda Hamas’ın en güçlü silahının bu tüneller olacağı öne sürülüyordu.

İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyinde ele geçirdiği bölgelerde birçok tünel keşfetti. Bu tünellerden bazılarının Hamas tarafından inşaa edildiği şaibeli de olsa Tel Aviv, tünellerin kullanılamaz hale getirilmesi istiyor.

ABD’de yayımlanan Wall Street Journal gazetesinde yer alan iddialara göre İsrail tünelleri Akdeniz’den çekeceği tuzlu sularla dolduracak.

İsrail bazı tünel girişlerini keşfetti ancak Gazze’nin altındaki tünel bağlantıları tamamen ortaya çıkartılamadı.

Hamas daha önce yaptığı açıklamalarda rehinelerin Gazze’deki güvenli bölgelerde tünellerde tutulduğunu söylemişti.

POMPALAR KURULDU

Gazze’deki tünellerin bir kısmı denizden kilometrelerce uzakta. Tel Aviv yönetimi Akdeniz suyunu iç kısımlara taşıyacak gelişmiş pompa sistemleri kurdu.

Habere göre en az beş pompanın kurulumu tamamlanmış durumda. Her bir pompanın saatte binlerce metreküp suyu aktarabilecek kapasitede olduğu belirtiliyor.

İsrail ordusu pompalara yönelik soruya direkt yanıt vermeyi reddetti. Ordudan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İsrail savunma kuvvetleri, Hamas’ın terör kapasitesini dağıtabilmek için farklı askeri ve teknolojik aletlerin de dahil olduğu çeşitli yöntemleri kullanıyor.

Habere göre Netanyahu geçen ay bu planı ABD Başkanı Joe Biden’a açtı ancak nihai karar henüz verilmedi.