Connect with us

GÜNDEM

Melike Şahin Atatürk Albümünden çıkartıldı!

İBB’nin organize ettiği konseri iptal edilen Melike Şahin, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşacak “Vasiyet” adlı albüm çalışmasından çıkartıldı. Konser iptali ile ilgili hakkında karalama kampanyası başlatıldığını belirten Melike Şahin, “İsmim böyle bir skandalla anıldığı için çok kötü hissediyorum” dedi.

Published

on

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve şarkıcı Melike Şahin’in öğretmenler için sahne alacağı cumartesi günkü konser iptal edilmişti. Melike Şahin, Instagram hesabından konserin iptal edilmesi ve yaşananlarla ilgili bir video paylaştı.

Paylaşımında öğretmenlerden özür dileyen Şahin, hedef tahtasına konulduğunu ve hakkında karalama kampanyası başlatıldığını belirterek, “Sizin anladığınız gibi şımarıkça bir sebepten konsere çıkmadım gibi bir durum yok. İsmim böyle bir skandalla anıldığı için çok kötü hissediyorum. Gerçekten çok utanç verici bir akşam yaşandı” ifadelerini kullandı.

Şahin, videoda şunları söyledi:

“Cumartesi akşamı yaşanan rezaletle ilgi ben de bir şeyler söylemek istiyorum. Çünkü hem bir özür borcum var hem de çok büyük bir haksızlığa uğradım. Bunu benim ağzımdan da dinlemenizi isterim. Öncelikle o akşam alana gelen binlerce öğretmenimizden çok çok özür dilerim. Öyle ya da böyle onun hatası bunun hatası… Evet benimle hiç ilgisi yok ama sonuçta benim konserimdi ve siz bu rezaleti yaşamak zorunda kaldınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum çok özür dilerim.

Ama size yansıtıldığı gibi ‘rüzgar esti sahneye’ çıkmadı gibi bir şey yok. Sahnenin sağında ve solundaki led ekranlar, hoparlörler, enstrümanlar… Rüzgar vurduğu zaman bunların uçtuğu ve hepsinin sallandığı… Can güvenliğinin olmadığı bir durum vardı. Sadece bizim açımızdan değil, dinleyiciler de bundan zarar görebilirdi. Herhangi birisinin üzerine yıkılabilirdi.

Gün boyunca ekibim can güvenliği temalı bir iletişim tutturmaya çalışmışken karşı tarafın tepkisi, yaptığı açıklama gerçekten beni çok şaşırttı ve üzdü. Ben resmen hedef tahtasına konuldum. Hakkımda karalama kampanyası başlatıldı. Benim bu konuyla alakam bile yok. Hakikaten o açıklamayı o üslupla yazan kişiye gerçekten teessüf ederim. Bu konuda ben çok konuşurum ama bir yerde kendimi durdurmaya çalışıyorum.

Yani sizin anladığınız gibi bir şımarıkça bir sebepten konsere çıkmadım gibi bir durum yok. Olamaz zaten böyle bir şey. Biz sabah bayram günü gibi yaşasın biz bugün konsere çıkacağız diye dört dönüyoruz. Biz de çok üzülüyoruz. Zaten günlerdir moralim yerlerde. Dinleyenlerimden çok özür diliyorum. İsmim böyle bir skandalla anıldığı için çok kötü hissediyorum. Bu kadar emekle özveriyle işlemişim örmüşüm büyütmüşüm kariyerimi. Gerçekten çok utanç verici bir akşam yaşandı. Telafi yollarımızı buluruz atlatırız. Çok üzgün olduğumu belirtmek istedim. Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim. Çok üzgünüm.”

“ATATÜRK’ÜN ALBÜMÜNDE YERİ YOK”

Konsere çıkmadığı için eleştirilen Melike Şahin’in Atatürk’e saygı duruşu olarak adlandırılan “Vasiyet” isimli albüm projesinden çıkarıldığı öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, yapımcı Murat Yıldırım gerekçeyi “Öğretmenlere saygısı olmayan birinin, Başöğretmen Atatürk’ün albümünde yeri yok” diyerek açıkladı.

Projenin yapımcısı Murat Yıldırım, “Geleceğe miras kalacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Ata’nın sevdiği şarkılar ‘Vasiyet’ albümünde 9 çok değerli sanatçı tarafından seslendiriliyor. Bir şarkı için de Melike Şahin’e teklifte bulunmuştuk. Ama onu projemizden çıkardık. Öğretmenlere saygısızlık, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e de yapılmış demektir” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından organize edilen ve şarkıcı Melike Şahin’in öğretmenler için sahne alacağı konser iptal edildi.

Melike Şahin, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Çok üzgünüm bu akşamki Feshane konserimiz ertelendi. Son ana kadar hazırda bekledim yemin olsun. Çok rüzgar varmış, hem belediye hem ekibim riskli buldular güvenliğimiz için… Oysaki çok özlemiştim konserlerimi ve özel olacaktı bu akşam öğretmenlerimizle benimle hiçbir alakası yok bu aksaklığın yine de özür dilerim hayal kırıklığı için” ifadelerini kullandı.

İBB Kültür Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Şahin’in sahneye çıkmak istemediği belirtildi. Açıklamada, “Değerli öğretmenlerimiz, saatlerdir rüzgar sorunu olmadığını ifade etmek konusunda gösterdiğimiz tüm çabaya ve verdiğimiz bütün güvenceye rağmen Melike Şahin’in ekibi sahneye çıkmaya ikna olmadığı için konseri ertelemek zorunda kaldık. Talepleriniz doğrultusunda başka bir sanatçıyla sizlerle birlikte olacağız. Sizlerden çok özür diliyoruz. Çok üzgünüz” denildi.

‘RÜZGAR, HEM SEYİRCİYİ HEM DE SAHNEDE BULUNAN EKİBİ TEHLİKEYE ATABİLECEK RİSKTEYDİ’
İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama üzerine Şahin’i temsil eden ekipten bir açıklama geldi. “Bu açıklama İBB Kültür’ün sosyal medya hesaplarından konuya dair yaptığı paylaşımın ardından zorunlu hale geldiği için, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapılmaktadır” diye başlayan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Temsilcisi olduğumuz Melike Şahin’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün akşam Feshane’de gerçekleşmesi planlanan konseri için günün erken saatlerinden itibaren konserin yapılabilmesi için ekipçe elimizden geleni yaptık. Gün boyunca belirli sürelerle 70-80 km arasında anlık vuruşlarla ortaya çıkan şiddetli rüzgarların; sahnede bulunan ekipman, ışıklar, led ekran ve en önemlisi ana yapıyı bile sallayacak noktaya getirmesi, hem seyirciyi hem de sahnede bulunan ekibi tehlikeye atabilecek riskteydi.

Hiçbir konserin insan hayatından önemli olmadığını düşünerek saat 16.00’da konseri ileri bir tarihe erteleme kararımızı ilgili yetkililerle paylaştık. Bu bağlamda konseri dinlemeye gelen müzikseverlerin geç bilgilendirilmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Konserin ertelenmesi kararımızı hiçe sayarak bu bilgiyi, bu denli geç açıklayan ve konsere gelen dinleyicilerin mağduriyetini daha da artıran yüklenici firma yetkililerini ve İBB Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın alandaki temsilcilerini hem sanatçımız Melike Şahin’i hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni zor duruma düşürdükleri için kınıyoruz.”