Connect with us

DÜNYA

Putin 2024 seçimlerinde yine aday

Rusya’nın devlet haber ajansı TASS, Devlet Başkanı Putin’in 2024 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladığını aktardı.

Published

on

Rusya’da gelecek mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tekrar aday olup olmayacağı netlik kazandı. Rusya devlet basınına göre, Putin, bir kez daha devlet başkanı adayı olacak.

Reuters’ın TASS haber ajansından aktardığına göre, Putin, 8 Aralık Cuma günü yaptığı açıklamada, 2024 Devlet Başkanlığı Seçimi’nde aday olacağını duyurdu. Putin, Ukrayna ile savaşa katılan bazı askerlere Rusya’nın en yüksek askeri nişanı olan ‘altın yıldız’ları takdim ettikten sonra, seçimlerde yeniden aday olup olmayacağını soran üst düzey bir askeri yetkilinin sorusunu yanıtlayarak seçimde aday olacağını söyledi.

PESKOV: PEK ÇOK KİŞİ YENİDEN ADAY OLMASINI İSTİYOR 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, ‘pek çok kişinin’ mart ayında yapılacak seçimlerde altıncı döneminde aday olması için Putin’e çağrıda bulunduğunu ve Putin’in ‘uygun gördüğü zamanda’ kararını açıklayacağını bildirmişti. Devlet destekli bir anket şirketinin yaptığı ankette Putin’in yeniden adaylığı için yüzde 70 destek çıktığı hatırlatılan Peskov, konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

“Putin, bunu (kararını) yerinde ve münasip olduğunu düşündüğünde açıklayacak. Bu, tamamıyla onun kararı. Putin, çalışmalarında her zaman halkın desteğine güvenmiştir. Temel ilgi alanı, halkın iyiliğini ve yaşam standartlarını geliştirmek olmuştur.”

SEÇİM, 15-17 MART’TA

Rusya’nın Merkezi Seçim Komisyonu da bugün yaptığı açıklamada seçimlerin ilk defa üç gün boyunca yapılacağını duyurdu. Buna göre, Rusya’da seçmenler, 15-17 Mart tarihlerinde sandık başına gidecek. Putin’in yeniden kazanması halinde en az 2030’a kadar iktidarda kalmayı sürdürmesi bekleniyor. Reuters haber ajansı da daha önce çeşitli kaynaklara dayanarak yaptığı haberinde Putin’in yeniden aday olacağını bildirmişti. Ancak, bu haber doğrulanmamıştı.