Connect with us

GÜNDEM

Bakırhan’ın Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşması: Bahçeli AYM ve Kurtulmuş’a yüklendi

Meclis’te bütçe görüşmelerini takip eden MHP lideri Bahçeli, HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın konuşmasına Kürtçe başlamasını AYM’ye bağladı, Meclis Başkanı Kurtulmuş’un uyarısına kızdı.

Published

on

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis’te bütçe üzerine yaptığı konuşmasına Kürtçe başladı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakırhan’a yönelik “Sayın Bakırhan, bu konuştuklarınızın bir de Türkçe açıklamasını istiyoruz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Burada Türkçe konuşulacak, resmi dilimiz Türkçe olduğu için Türkçe konuşulmasını bekliyoruz. Sizden de arkadaşlarımız adına bunun Türkçesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bakırhan bunun üzerine konuşmasını Türkçe tekrar etti.

Meclis’teki gazeteciler bütçe görüşmelerini katip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye söz konusu diyalog ve Özgür Özel’in Genel Başkan olarak Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı ilk konuşma soruldu. Bahçeli, yaşananları AYM’ye bağlayarak yüksek mahkemeyi ve ardından Numan Kurtulmuş’u eleştirdi.

Devlet Bahçeli şunları kaydetti:

“Bütçe görüşmelerinin yapıldığı günde Kürtçe ifadeye çalıştılar. Bazıları bunu hoş görebilir. Ama AYM Başkanı ve değerli üyelerinden burdaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye’ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerine bu konularda daha dikkatli sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Konunun gittikçe yaygınlaştığı AYM tavrı sebebiyle de birçok kesimin şımardığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kabul görmedi ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı’nın Kürtçe sözleri dinledikten sonra ‘Türkçe’ye tercüme edin’ cümlesi ise AYM Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz.

(Özgür Özel) Performansı gayet iyiydi. Hem heyecanlı hem hazırlıklı gelmiş hem de kitlesine moral veriyor. Tebrik ediyorum.”