Connect with us

Genel

Utanç yumruğuna tepki yağdı. Erdoğan: Sporda şiddete asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, “Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Türkiye Fubol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de “Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm.” dedi. Siyasilerden de art arda tepkiler geldi.

Published

on

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra saha içinde hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Yumruklu saldırı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında ise gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakem Meler’e saldıran Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca emniyet gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemi gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ŞİDDETİN TÜRK SPORUNUN İÇİNDE BARINMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hakeme saldırıya tepki gösterdi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.”

SİYASİLERDEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da saldırıyı kınadı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2024 yılı merkezi bütçe kanun teklifi görüşmelerine başkanlık ettiği Genel Kurul’da yaptığı açıklamada, “Bu akşamki maçta hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez” dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşlik ve mertlik duygusuyla örülü başarılarla anılan Türk sporunun, bir daha böylesi şiddet olaylarıyla anılmamasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

“TÜRK FUTBOLUNA UTANÇ DOLU BİR YUMRUK ATILDI”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Büyükekşi açıklamasında, “Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün.” dedi.

TFF Başkanı açıklamasının devamında, “Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.