Connect with us

GÜNDEM

Tüm lig maçları süresiz ertelendi

Published

on

Hakem Halil Umut Meler’in darp edilmesinin ardından olağanüstü toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tüm liglerdeki maçlar süresiz ertelenmesi kararı aldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçları süresiz olarak ertelediklerini açıkladı

Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulu’nun İstanbul’da yaptığı olağanüstü toplantının ardından alınan kararları açıkladı.

“Halil Umut Meler’e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler’in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz.” diyen Büyükekşi, saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığını vurguladı.

“AŞAĞILIK SUÇ”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, özetle şunları söyledi: “Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR”

Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir.

“ARTIK YETER”

Bu saldırı Türk futbolu adına şanssız ve utanç duyulacak bir saldırıdır. Artık yeter diyoruz. Her gün bir hakemi suçluyorlar. Hakemlerimiz de insan. Mutlaka hataları olabilir ama bu kadar da tekmeler yumruklar atacak şekilde olmaz. Son verelim artık. Tüm kamuoyuna, tüm medyaya, tüm sosyal medyaya, tüm hakem yorumcularına, tüm kulüp başkanlarına, tüm yöneticilere, tüm teknik direktörlere, saha kenarında hakemlerini başını yiyenlere sesleniyorum. Türk futbolunun marka değerini düşürmeyelim, dünyaya daha fazla rezil olmayalım.

“MELER’İ ZİYARET EDECEĞİZ”

Yönetim kurulumuzla yarın hakemimizi ziyaret edeceğiz. Hakemimizin sağlığı her şeyden önemli. Kemiğinde bir çatlak var, inşallah daha büyük bir şey yoktur. Olay çok sıcak. Önemli olan Türk futbol camiasının bu konuya tepki göstermesi. Birlik olmalıyız. Türk futbolu bunu hak etmiyor. Spor, dostluktur ve kardeşliktir. Futbol maçları savaş yeri değildir.

Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. TFF, önemli konularda çok önemli kararlar alıyor. Bu kararları alırken de tüm kulüplerin desteğini bekliyoruz. Hepsi geçmiş olsun mesajı attılar. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, İçişleri Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız aradı. Gerekeni söylediler. Hukuki olarak da Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Bütün kararlarda bizleri desteklediklerini de belirttiler. Kulüpler Birliği Başkanımız ve diğer başkanlarımız aradı, mesaj attı.

“HİÇBİR ŞEYİN ESKİSİ GİBİ OLMAMASI LAZIM”

Hakemimize atılan bir yumruk var. Hele ki yere düştükten sonra tekmelemek utanç verici bir olay. Bu olayın kesinlikle unutulmaması lazım. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması lazım. Bu daha büyük olaylara sebep olabilir, hepimiz zarar görebiliriz. Bu nedenle barış ortamını hepimiz desteklemeliyiz.

(Ankaragücü’ne bir ceza verilip verilmeyeceğine yönelik soruya karşılık) Bizim kurullarımız var, Disiplin Kurulu var, Tahkim Kurulu var. Yarın TFF Hukuk Müşavirliği sevk edecek ve onlar da gereken en ağır cezayı vereceklerdir.

MERKEZ HAKEM KURULU BAŞKANI: İNŞALLAH ADALET YERİNİ BULUR

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu ise şunları söyledi: “Gecenin bu saatinde böyle bir açıklama yapmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler, Türk hakemliğinin en önemli noktasında, UEFA’da ve FIFA’da elit hakem kategorisinde. Bu kardeşimizin başına böyle menfur bir saldırının gelmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Buna sebep veren kulüplerin ve yönetimlerin ‘Biz ne yaptık’ diye düşünmelerini bekliyoruz. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bununla ilgili elbette TFF’nin, kurullarımızın, Türk adaletinin hesap soracağını da ümitle bekliyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Sadece hakemlik olarak bakmamak lazım. Futbolun tüm paydaşları bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeli. Ümit ederim bu tür şeyleri bir daha konuşmayalım. Kendisiyle görüştüm. Bilinci yerinde, tedavisi için gerekli her şey yapılıyor.”

TFF de sosyal medya hesaplarından paylaştığı açıklamayla erteleme kararını resmen duyurdu.