Connect with us

GÜNDEM

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukata suçduyurusu savcıya soruşturma!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan Adliyesi’ndeki bir savcının odasından “Ben asla kaybetmem” sözleri ile fotoğraf paylaşan avukat hakkında suçduyurusunda bulunulduğunu, savcı hakkında da soruşturma başlatıldığını söyledi. Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un Türkiye’ye gelerek yargılanacağını söyledi.

Published

on

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak hayatını kaybetmesine sebep olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un Türkiye’ye gelerek yargılanacağını söyledi. Tunç, “Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu. Bakan Tunç burada gündemdeki önemli olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savcının odasından fotoğraf atan kadın avukat

Bakan tunç, Çağlayan Adliyesi’nde bir savcının odasında çektirdiği fotoğrafları “Ben asla kaybetmem” diyerek paylaşan avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, söz konusu savcı hakkında da soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu

Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlununun karıştığı kazayla ilgili de, “Sanığın Türkiye’ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz” dedi.

Hakeme yumruk

Hakem Halil Umut Meler’in yumruklanması: Hemen adli soruşturma başlattık, sürecin takipçisi olacağız
Öte yandan Bakan Tunç, istifa eden Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’i yumruklamasının ardından hakemlere yönelik saldırıda yapılması beklenen hukuki çalışma hakkında da şu bilgileri verdi:

“Ankaragücü Rizespor maçındaki olaylar hepimizi üzen olaylar. O nedenle sporda şiddet noktasında kanunumuz var. Bu kanunun uygulanmasını sürdüreceğiz. Bu yasakları ihlal edenlerle önemli yaptırımlar var. Sorunları da ortadan kaldırabilmek için yeniden değerlendirme yapmamız gerektiğini görüyoruz ve bu bakımdan bir çalışma başlattık. Olayın hemen ardından adli soruşturmayı başlattık. Çünkü o görüntüler hiç istemediğimiz görüntülerdi. Ve bundan sonraki süreci de hep birlikte takip edeceğiz.”