Connect with us

GÜNDEM

Somali Cumhurbaşkanı ilk kez konuştu: Oğluma teslim olmasını tavsiye ettim

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olmasını kaza olarak değerlendirirken, “Bir işi vardı, ülke dışına çıktı” diye konuştu.

Published

on

Somali Cumhurbaşkanı, İstanbul’da oğlunun yol açtığı ve bir motokuryenin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili ilk kez konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul’da ölümlü kazaya karışan oğlunun “Türkiye’den kaçmadığını” savunarak, oğluna Türkiye’ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti.

Haber ajansı AP’ye konuşan Somali Cumhurbaşkanı, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul’da kaldığını belirterek “Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı” diye konuştu.

Mahmud, “Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum” dedi.

Hayatını kaybeden Göçer’in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, “Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, İstanbul’da Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kullandığı aracın çarpmasından altı gün sonra, 6 Aralık’ta hastanede hayatını kaybetmişti. Göçer’in ölümü sonrası Mahmud hakkında yurt dışı yasağı çıkarılmış, ancak Mahmud’un daha önce Türkiye’den ayrıldığı ortaya çıkmıştı.