Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Barış Manço’nun ailesinin ödül isyanı

Barış Manço adına verilen ödüller ailesini isyan etme noktasına getirdi. Manço ailesi, Barış Manço adına ödül verilmesinden büyük mutluluk duysalar da kendilerinin onayının alınmamasından şikayetçi.

Published

on

Barış Manço’nun ailesinin, Barış Manço ödüllerine olan itirazı, kendilerinin ödül törenlerinden de ödül verilecek kişiden de habersiz olmaları.

Türkiye’nin değerlerinden biri olması nedeniyle başta müzik olmak üzere birçok organizasyonda Barış adına ödül kategorileri düzenlendi ve düzenleniyor. Elbette, o ödül törenlerini düzenleyenlerin amacı Barış Manço’nun adını yaşatmak, kendisine duyulan saygı ve sevgiyi gözler önüne sermek. Manço ailesinin buna bir itirazı yok. Barış Manço’nun adının yaşatılma çabasını takdir ediyor, ödül törenlerini düzenleyenlere teşekkürlerini sunuyorlar.

Habertürk‘ün haberine göre, Manço ailesi, ödül verilenlerin Barış Manço ödülüne uygun olup olmadığı konusunda kendilerine fikir danışılmamasına bir hayli içerliyor.

Bunun en son örneği MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından organize edilen 37’nci kuruluş yıl dönümü etkinliği oldu.

MESAM tarafından Barış Manço Onur Ödülü, Ayhan Başkal’a verildi.

Lale Manço Ahıskalı, Doğukan Manço ve Batıkan Manço’dan oluşan Manço ailesi, MESAM gibi saygın bir kurumun kendilerini haberdar etmeden Barış Manço adına ödül vermesinden rahatsızlık duyarak şunları söyledi:

“Bu tip ödül törenlerinde Barış Manço adına verilen ödüllere dair bir bilgimiz olmayınca haliyle onayımız da olmuyor. Hiç olmazsa bilgi verme nezaketini göstermelerini beklerdik.”