Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Kızıl Goncalar’ın çekim mekanları için alınan izinler iptal edildi!

FOX TV’de ilk bölümünün yayınlanmaszının ardından tartışmaların odağına yerleşen Kızıl Goncalar dizisinin çekim mekanları için alınan izinler iptal edildi.

Published

on

Yayımlandığı günden beri iktidara yakın medya ve cemaatler tarafından hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisi bu kez de daha önce anlaşma sağlanan iki mekanın iptaliyle karşılaştı.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, kamu baskısı ve RTÜK incelemesi gerekçesiyle iki mekan için alınan izinleri iptal etti.

2 MEKAN İÇİN ALINAN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Son olarak İstanbul-Şişli’deki tanıtım afişlerine boyalı saldırı düzenlenmesinin ardından sette güvenlik önlemlerinin artırıldığı dizinin bu kez de mekan izinleri iptal edildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Kızıl Goncalar dizisinin, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden 2 mekan için alınan izinleri iptal edildi.

GEREKÇE KAMU BASKISI VE RTÜK İNCELEMESİ

8 ve 21 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden 2 mekan için alınan izinler iptal edildi.

Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.‘nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatmasını gösterdi. Alınan kararla zor durumda bırakılan dizinin yapım şirketi, aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dizayn edilen mekanların yerine farklı yerlerdeki mekanlara bakmaya başladı.

SET ÇALIŞANI PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Dizi son olarak İsmailağa cemaati tarafından “Kızıl Goncalar son bulmalı!” denilerek hedef gösterilmişti.

Dizinin set çalışanı, cemaatin X hesabından dizi ile ilgili yapılan paylaşımı alıntılayarak, “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” iddiasında bulunmuştu.

Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı, şunları söylemişti:

“Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?”