Connect with us

DÜNYA

İsrail Hamas’ın 2 milyon 700 bin dolarına el koydu

Hamas’a ait olduğu iddia edilen milyonlarca şekele el koyan İsrail ordusu, döviz bürolarında çalışanları da gözaltına aldı.

Published

on

İsrail ordusu, polisi ve İç istihbarat teşkilatı Şin-Bet’ten (Şabak) çok sayıda silahlı güç, Batı Şeria’daki bazı döviz büroları ve şirketlere düzenledikleri baskınlarda 10 milyon şekele (yaklaşık 2 milyon 700 bin dolar) el koydu. Ordu, polis ve Şabak’tan yapılan ortak açıklamada, Batı Şeria’da dün gece yapılan geniş çaplı baskınlarda Hamas’a ait olduğu iddia edilen milyonlarca şekele el konulduğu belirtildi.

Ortak açıklamada ayrıca, Ramallah, Cenin, El Halil, Tul Kerim ve Bire kentlerinde 21 şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında incelemenin devam etmesinden dolayı gözaltı sürelerinin uzatılacağı kaydedildi. Gözaltına alınan söz konusu kişilerin döviz bürolarında çalışanlar olduğu ifade edildi.

Baskında paraların yanı sıra kasalar, belgeler, kayıt cihazları ve cep telefonlarının müsadere edildiği aktarıldı. Açıklamada, el koyma işleminin Savunma Bakanlığı’ndan alınan talimat doğrultusunda gerçekleştirildiği savunuldu.

BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS’TE 4 BİN 820 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İsrail güçlerinin 25 Filistinliyi daha gözaltına almasıyla 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 820’ye yükseldi. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyetinden konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde, Nablus, Tulkerim, Cenin, Tubas, Kalkilya, Ramallah ve El Halil kentlerinde 25 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 4 bin 820’ye çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinlilerin evlerine düzenlediği gözaltı ve baskınlarda kötü muamele, darp, gözaltına alınanların ve ailelerinin tehdit edilmesi, öldürme amacıyla doğrudan ateş açma ve Filistinlilerin evlerini tahrip etme gibi ihlallerde bulunduğuna vurgu yapıldı. İsrail güçlerinin, Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.