Connect with us

DÜNYA

İran’da art arda patlama: En az 103 ölü

İran’da, 4 yıl önce ABD saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani’nin anıldığı tören sırasında patlama sesleri yükseldi. İran medyasında en az 103 kişinin öldüğü ve 140’tan fazla kişinin yaralandığı bilgisi yer aldı. Patlamaların terör saldırısı olduğu açıklandı

Published

on

Kasım Süleymani’nin mezarı yakınlarında 2 patlama sesi duyuldu.

İran basınında yer alan haberlere göre Kirman şehrinde Süleymani’nin de mezarının bulunduğu şehir mezarlığı yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölümünün dördüncü yılı dolayısıyla düzenlenen tören sırasında yaşandığı belirtildi.

İlk patlamadan 10 dakika sonra Süleymani’nin mezarının yakınında ikinci bir patlama daha gerçekleştiği ve yaralılar olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Süleymani’yi anma törenine katılmak için mezarlığa giden yolda çok sayıda kişinin toplandığına vurgu yapılıyor.

TERÖR SALDIRISI

İran devlet televizyonu saldırılarda en az 103 kişinin öldüğünü ve 140’tan kişinin yaralandığını duyurdu.

Patlamaların terör saldırısı olduğu açıklandı.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

ABD’nin Bağdat Havalimanı’nda helikopterle düzenlediği saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Lübnan’a İran’ın bölgedeki politikalarını belirleyen en önemli isimlerden biri olarak biliniyordu.

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı ile Bağdat Havalimanına düzenlenen saldırıda Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte hayatını kaybeden Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından “yaşayan şehit” olarak adlandırılıyordu.