Connect with us

SPOR

İşte Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü

Sezonu teknik direktör arayışı ile geçiren Beşiktaş, nihayet aradığı hocayı buldu. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst ile prensipte anlaşmaya vardı. Hollandalı teknik direktör, imza için İstanbul’a bekleniyor.

Published

on

Sezona Şenol Güneş ile giren, daha sonra Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay dönemleri geçiren Beşiktaş’ın bu sezonki 4. teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oluyor.

Hollanda basını Beşiktaş yönetiminin, 48 yaşındaki teknik adamla prensip anlaşmasına vardığını yözdı.Giovanni van Bronckhorst’un ekibiyle birlikte bugün (4 Ocak 2024) İstanbul’a gelip sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

Ancak Beşiktaş’tan Feyyaz Uçar, yönetimin henüz herhangi bir isimle anlaşmaya varmadığını söyledi.

Siyah-beyazlıların, Giovanni van Bronckhorst’un teknik ekibinde yer alması beklenen Jean Paul van Gastel için de NAC Breda’dan izin aldığı vurgulandı.

Giovanni van Bronckhorst kimdir?

Giovanni van Bronckhorst, teknik direktörlük kariyerine Eredivisie ekibi Feyenoord’da başladı. Feyenoord’la 1 lig, 2 Hollanda Kupası, 2 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Van Bronckhorst, 176 maçta 1,99 puan ortalaması tutturdu. Feyenoord’da geçen 4 sezonun ardından Ocak 2020’de Çin Süper Ligi ekibi Guangzhou City’ye imza atan Hollandalı çalıştırıcı, burada beklentilerin altında kaldı. Guangzhou City ile 23 maçta 1,22 puan ortalaması tutturan Van Bronckhorst’un Çin macerası yalnızca 11 ay sürdü.

Son olarak İskoçya’nın önde gelen takımlarından Rangers’ı çalıştıran Van Bronckhorst, 68 maçta 2,01 puan ortalamasına ulaştı. Rangers’la İskoçya FA Cup’ı kazanan 48 yaşındaki teknik direktör, UEFA Avrupa Ligi’nde de takımını finale çıkarmayı başardı.