Connect with us

SİYASET

AK Parti’nin yerel seçim adaylarını açıklayacağı tarih belli oldu

AK Parti’de, yerel seçim çalışmaları sürerken, parti sözcüsü Ömer Çelik, kameraların karşısına geçerek son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Published

on

Çelik, bazı büyükşehirler de dahil olmak üzere adayların bir kısmını bu pazar Haliç Kongre Merkezi’nde, diğer adaylar ve seçim beyannamesinin ise 15 Ocak’ta Ankara’da açıklanacağını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından satırbaşları:

“Adayların belirlenmesiyle ilgili birkaç aşamalı yöntem takip ettik. Teşkilatlarımızda temayül yoklamaları yapıldı. Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak değerlendirmeler yaptı. Şimdi kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün açıklanmasını bu pazar Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Kalan adayları hem seçim beyannamesi ile 15 Ocak’ta Ankara’da açıklayacağız.

İki takvim halinde adaylarımızın açıklanmasını gerçekleştirilmiş olacağız. Çalışma devam ediyor.

20 yıldır bu konuda yaptığımız bir sürü şey var. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından deneyimleri var. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda yeni siyasetler gerektiriyor. Belediyecilik geleneğimizin ana esaslarını içeren ve bugünün dünyasına hitap edecek söylemlerin meczedildiği bir beyanname olacak.

Seçim sürecine gidilirken en geniş mutabakat ve işbirliğinin sağlanabilmesi için Cumhur İttifakı’nın genel seçimlerde olduğu gibi büyük başarıya imza atması için çalışmalar devam ediyor. Nasıl MHP ile olanı açıkladıysak diğerleriyle ilgili açıklarız.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile MHP lideri sayın Bahçeli ihtiyaç duyduğunda her an yapılabilen, iyi bir istişarenin yapıldığı, ihtiyaç olduğu anında görüşme trafiği oluyor.”