Connect with us

GÜNDEM

Futbolcular mazeret bildirip duruşmaya gelmedi

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında, Seçil Erzan’ın da aralarında bulunduğu sanıklar ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya “müşteki” sıfatıyla katılması beklenen Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdikleri belirtildi. Erzan, savunmasında “Tek amacının iyi bir banka müdürü olmaktı. İşim konusunda çok hırslıydım. Her şeyi işim olarak düşünüyordum.” diye konuştu. MASAK’ın herkesin hesaplarını incelemesini isteyen Erzan, “Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder.” dedi.

Published

on

Gizli fon dolandırıcılığı davasında 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı.

7 sanıklı davanın ikinci duruşması İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı.

Duruşmaya “müşteki” sıfatıyla katılması beklenen Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdikleri belirtildi.

“Tanık” olarak dinlenilmesine karar verilen Nur Erkasap’ın ise “rapor” sunduğu öğrenildi.

Yunanistan ekibi Panathinaikos’un teknik direktörü Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı, Mert Zeydanlı ve Terim Arıcan ise duruşmaya ilk kez müşteki olarak geldi.

Bir önceki duruşma hakkında zorla getirme kararı bulunan Semih Kaya da tanık olarak dinlenmek için adliyeye geldi.

Florya Şubesi’nde işe başladığında kaybettiği parayı yerine koyması gerektiğini, Çorlu’da bulunan arsasında inşaat işiyle uğraşan Metin Taş isimli ustanın çalıştığı şubeye kredi çekmek amacıyla geldiğini, durumu ona anlattığını, Taş’ın da kendisine “faktoring” ile yardımcı olabileceğini söylediğini anlatan Erzan, şöyle devam etti:

“Sistem, 100 bin liralık çek karşılığında 70 bin lirayı Usta, 30 bin lirayı ise benim almamla devam etti. Maliyetini bana ödettiriyordu. ‘Bana faktöring yap’ demedim, öyle bir talebim olmadı. Birkaç kez yaptı, daha sonra kötü niyetli olduğunu anladım. Erkek kardeşim adına kredi çektim. Babaannemden kalma Florya’da ev vardı, onu sattım. Kredinin taksitlerini ödedim. O kredi kullandı, ben onun ödemelerini yaptım. Bu yöntemle sistem içerisinde ben zarar ettim. Florya Şubesi’nde çalıştığım sırada mağdur olduğum için tanıştığım Atilla Baltaş’tan yardım istedim. Zararımın bir kısmını kurtarabildim ancak ana parayı geri alamadım. Sonra 2013’e kadar herhangi bir sorun yaşamadım.”

Söz konusu işlemlerin tamamının banka sistemi içerisinde olduğunu da savunan Erzan, 2013’te müştekilerden kuzeni Tanın Yılmaz’ın Yalova’da 200 bin liralık gayrimenkulünü satıp vadeli mevduata yatırdığını, sonra bu 200 bin lirayı eşine alarak tekrar verdiğini, eşinin parayı ticari faaliyetinde kullandığını ve sonra bu 200 bin liranın 93 bin euro olarak kuzeninin eşinin yurt dışındaki şirketinden kendi hesabına geldiğini dile getirdi.

“MASAK HERKESİN HESABINI İNCELESİN” TALEBİ

Erzan, şu beyanda bulundu:

“Bu yasal bir şeydi. Bu parayı Tanın o dönemde biriktirmek istiyordu, ben de değerlendiriyordum. Sistem içerisinde halka arzlara giriliyordu. Tanın zaman zaman o hesaptan para çekiyordu. Parayı bana verirken, normal mevduatın çok üzerinde kazanırken seviniyordum. Eşi Merve Yılmaz, 93 bin euronun üstüne para çekip verdi. Annesi ve babasının da üzerine para çekip verdi. Merve’nin amacı hem kazanmak hem de para biriktirmekti. 200 bin lira KGF fonundan kredi kullandı, 100 bin lirasını babası aldı.”

Sanık Erzan, “Tek amacının iyi bir banka müdürü olmaktı. İşim konusunda çok hırslıydım. Her şeyi işim olarak düşünüyordum.” diyerek, MASAK’ın herkesin hesaplarını incelemesini ve bahsedilen dönemde kendisine verilen paralardan hangi müştekinin ne kadar aldığının ortaya çıkarılmasını talep etti.

“HERKES YER İÇER HESABI SEÇİL ÖDER”

Erzan, “Herkes yer içer hesabı Seçil öder.” ifadesini kullanarak, Semih Kaya’nın yüksek miktarda para kazanması nedeniyle menajeri Fırat Özdemir’in de kazanmasını istediğini, Özdemir’in kendisine teslim ettiği 700 bin doları 30 Kasım 2022’de 1.5 milyon dolar olarak geri aldığını, Kaya’nın yüksek miktar faiz alması nedeniyle borçlandığını iddia etti.

Mahkeme heyeti başkanının, “Sanki sadece Semih’e ödemişsin gibi anlatıyorsun, ya diğerleri?” sorusu üzerine Erzan, “Diğerlerini zaten ödemiştim.” yanıtını verdi. “Kimler ne aldıysa, sizden yardım istiyorum; çıksın, bulunsun.” ifadesini de kullanan Erzan, gözyaşı döktü.

“BANKA MÜDÜRÜ OLMASAYDIM BU İNSANLAR BANA PARA VERMEZDİ”

Müşteki Emre Çolak’ın kendisine teslim ettiği paranın yüzde 80’ini Fırat Özdemir’in aldığını da öne süren Erzan, “Ben banka müdürü olmasaydım bu insanlar tabii ki bana para vermezdi. Seçil Erzan iyi bir bankacıydı, beni seviyorlardı, kiminin kardeşiydim kimilerinin iyi bankacısıydım. Nazlı da her şeye şahit. Lütfen her şeyi anlatsın, Ali de anlatsın. Emre Belözoğlu; çocuğun ne günahı var. Semih Kaya fazla fazla aldı.” diye konuştu.

EMRE’NİN PARASINI DAĞITMIŞ

Mahkeme başkanının Emre Belözoğlu’ndan aldığı parayı ne yaptığını sorması üzerine Seçil Erzan, “Aslında onun parası herkese dağıldı. 800 bin doları Semih Kaya’a, 300 bin doları Fırat Özdemir’e verdim. Diğerleri de dağıldı.” dedi.

“PARADA ASLA GÖZÜM YOKTU”

Seçil Erzan, “Geleceğimi kaybettim, İşimi kaybettim insanlar mağdur oldu. erkesten çok özür dilerim. Ben banka müdürü olmasaydım, sadece Seçil Erzan olsaydım kimse bana bu parayı vermezdi. Kimilerinin kızı, kimilerinin kardeşi, kimilerinin Secosu, kimilerinin de iyi bankacısıydım. Hapse girdiğimden beri kime ne para verildi çıkarmaya çalışıyorum. Arda’nın hediyesi olan saati takmadım bile, paradan nefret etmiştim artık. Annem o haldeydi, babam ölmüştü, kimse bana sahip çıkmadı. Parada asla gözüm yoktu. Bu söylediklerim belki bana zarar verecek ama ben söylüyorum, ben bankacıyım diye benle bu ilişkiyi kurdular” dedi.

Duruşma sanık Erzan’ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI İSİMLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan’ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan’ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturarak, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

SANIK ERZAN HAKKINDA İSTENEN CEZA 252 YILA YÜKSELDİ

Sanık Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan’ın 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4’ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım 2023’te hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024’e ertelemişti.