Connect with us

SİYASET

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul adayları açıklandı

İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adayları açıklandı.

Published

on

Siyasi partilerin, yerel seçimlere ilişkin hazırlıkları devam ederken Meral Akşener, grup toplantısında İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise, Cengiz Topel Yıldırım oldu.

İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken adaylığına ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

“Ülkemiz için hayırlı olsun, İstanbul için hayırlı olsun.” ifadelerini kullanan Kavuncu, “İstanbul’a geçeceğim, hazırlık çalışmalarımız çok yoğun olacak. Ondan sonra zaten İstanbul ile ilgili hayallerimizi, projelerimizi; nasıl bir İstanbul istediğimizi, beklediğimizi; İstanbul’u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlerimize anlatacağız.” dedi.

“HER FERDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR”

“Birilerine olan vefa rafa kalkar” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Kavuncu; şunları söyledi:

“Biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda, partimizin her ferdi üzerine düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda, kurumlar için, partiniz için, ülkeniz için, devletiniz için sorumluluk size geldiğinde buna her Türk vatandaşı evet demekle mükelleftir.”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu.

Bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapan Yıldırım 2014’te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşuldu.

Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.